Dünya basını Milli Takım için ne dedi?

Hırvatistan maçının ardından eleştiri okları daha çok Terim ve Arda'ya yöneldi.
Dünya basını Milli Takım için ne dedi?

Dünya medyası, Türkiye'nin Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından çarpıcı yorumlarda bulundu.

Fransız medyası, karşılaşmanın en büyük hayal kırıklığı olarak Arda Turan ve Fatih Terim'i gösterirken, İtalyanlar Emre Mor'u ön plana çıkardı.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) iyi bir başlangıç yapamadı.

Hırvatistan'a 1-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar'da; performansları yeterli bulunmayan Arda Turan, Burak Yılmaz, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu gibi isimler, hedef tahtasına konuldu.

Fransız basını Terim'i eleştirdi

Fransız basını, Fatih Terim'i ağır bir dille eleştirdi.

"Terim gününde değildi" manşetini atan Le Figaro gazetesi, tecrübeli hocanın yerinde ve gereken zamanda oyuna müdahale etmediğini yazdı.

Arda Turan için "Maç boyunca hiç bir varlık gösteremedi" ifadesini kullanan gazete, Terim'in Arda'ya 69. dakikaya kadar dayanabildiğini belirtti.

İtalyanlar Emre Mor'u ön plana çıkardı

İtalyanların gündemindeyse Emre Mor vardı.

18 yaşındaki futbolcu için, "Bu çocuk gerçekten futbol oynamayı çok iyi biliyor" ifadelerini kullanan İtalyanlar, Türkiye'yi "ikili mücadelelerde etkisiz, oyun kurmada ve pozisyonları değerlendirmede beceriksizdiler" sözleriyle eleştirdi.

"Burak Yılmaz neredesin?"

Gol yollarındaki etkisizliği Cenk Tosun'un ilk 11'de başlamasına bağlayan İtalyan basını, "Burak Yılmaz neredesin?" manşetini attı.

Türk ve Hırvat taraftarlara övgü

İngiliz ve Rus taraftarlar arasında kavgalar yaşanırken, Türk ve Hırvat taraftarların birlikte verdiği resim de dünya basınının gündemindeydi.

Modric'in golünün ardından bir Hırvat taraftarın sahaya girmesini eleştiren Fransa basını, alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu değerlendirmesinde bulundu.