Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'na doğru

Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'na doğru

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın (Gymnasiade) başarılı şekilde yapılması için zamana karşı var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

Karakullukçu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da 11 ila 18 Temmuz'da 10 branşta, 40 ülkeden 2 bin 500 sporcu ile yapılacak oyunlar için gün saydığını belirtti.

Organizasyonun başarılı şekilde yapılmasını istediklerini vurgulayan Karakullukçu, şunları kaydetti:

"Organizasyonun başarılı bir şekilde yapılması için zamana karşı var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ülkemizde gerçekleştirilen yatırımlar ve oluşturulan sinerji, spor alanında da güçlü bir fotoğrafın oluşumuna vesile olmuştur. Gymnasiade 2016, bakanlıktan onay alınmadan başvuru yapılan, sonrasında ise mevcut federasyon yönetimince 'bütçeye gerek yok, organizasyon kendini katılımcıların katılımcı ücretiyle gerçekleştirebilir' taahhüdüyle geliştirilen bir geçmişe sahiptir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm olumsuzluklara rağmen diğer ülkelerde gerçekleştirilen Gymnasiade standartları çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz gerekli bütçeyi, konaklamayı ve müsabaka alanlarını tahsis etmiş durumdadır. Ayrıca son 2 ayda yapılan çalışmaları gözlemleyen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu, Gymnasiade 2018 Kış Festivalini ve ISF Yaz Oyunları adıyla yeni bir organizasyonunu doğrudan ülkemize verme teklifinde ısrarcıdır."