'Dünya tarihine insanlık dersi verdik'

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara kucak açmasına ilişkin, "Dünya tarihine bugün de insanlık dersi verdik, dün de insanlık dersi verdik. Bu inancımızın gereğidir. Biz böyle bir milletiz." dedi.
'Dünya tarihine insanlık dersi verdik'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara kucak açmasına ilişkin, "Dünya tarihine bugün de insanlık dersi verdik, dün de insanlık dersi verdik. Bu inancımızın gereğidir. Biz böyle bir milletiz." dedi.

Soylu, Mardin'de bir otelde Gönül Köprüsü Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün büyük bir sınavdan geçtiğini ancak bunun ilk olmadığını söyledi.

Bu coğrafyanın çok önemli ve kucak açan bir özelliği bulunduğunu vurgulayan Soylu, büyük bir milletin ve devletin yapması gerekenlerin yerine getirildiğini anlattı.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptıklarına değinen Soylu, şöyle konuştu:

"Allah şahittir, eğer biz kapılarımızı kapatsaydık ve Suriyeli kardeşlerimizi bu coğrafyaya almamış olsaydık ve onları kendi kaderleri ile baş başa bırakmış olsaydık, tarih bu aziz milleti affetmezdi. Bu aziz millet türlü türlü belalarla karşı karşıya kalırdı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Her şey paradan puldan, maliyeden, bütçeden, ekonomiden ibaret değildir. Dünya tarihine bugün de insanlık dersi verdik, dün de insanlık dersi verdik. Bu inancımızın gereğidir. Biz böyle bir milletiz."

Soylu, terör örgütleri FETÖ, PKK ve DAEŞ'in, ülke insanının değerlerini erozyona uğratmak için saldırdığını belirtti. Bunun farkında ve bilincinde olduklarını dile getiren Soylu, "Türkiye'ye türlü türlü planlar kurmaya çalışıyorlar. Bizi düşürmeye çalışıyorlar ama her girdikleri mücadele bizi kuvvetlendiriyor, daha güçlü bir hale getiriyor, milletimizin birbirine olan inancını pekiştiriyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir"

Bakan Soylu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türkiye'nin büyük bir mücadele ortaya koyduğunu hatırlattı.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi kardeşimizden, bizi kurumlarımızın hassasiyetinden hiçbir şekilde ayıramayacaklar. 14 yıldır bu ülkenin yarınlara nasıl adım atması gerektiğini biliyoruz. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara karşı söyleyecek sözümüz var. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Demir yumruğu da vardır, şefkatli ve merhametli sonsuz kadar kucaklayabileceği gönlü de vardır. Kimsenin gücü bizi kardeşimizden koparmaya yetmeyecektir. Bu vatan aziz bir vatandır."

Terörün şehirleri yaktığına da değinen Soylu, kentlerin en güzel şekilde tekrar imar edileceğini belirtti.

Hedeflerinin büyük olduğunu kaydeden Soylu, Türkiye'yi parlak, aydınlık ve huzur dolu günlerin beklediğini sözlerine ekledi.