Dünyaca ünlü otomobil devi Konya’ya fabrika kurabilir!

Dünyanın en önde gelen otomobil markalarından biri olan Tesla, Türkiye’ye fabrika kurma kararı aldı. Tesla’nın, Konya’nın da aralarında olduğu bazı illerde arazi inceleme kararı aldığı öğrenildi.
Dünyaca ünlü otomobil devi Konya’ya fabrika kurabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için gittiği ABD’nin New York kentinde, Türkevi’nde Tesla ile SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Amerikalı iş insanı Elon Musk ile görüşmüş ve Musk’ı, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de Çiğli Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST’e davet etmişti.

Erdoğan’ın bu davetine sosyal medya hesabından cevap veren Elon Musk, gelecek yıl TEKNOFEST'e bizzat katılmayı ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etmişti. Türkevi’ndeki görüşmede Erdoğan ayrıca, TOGG’la birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatarak Musk'a, elektrikli araç şirketinin sekizinci fabrikasını Türkiye’de kurması çağrısı yapmıştı.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU, TESLA TÜRKİYE’YE GELİYOR

Türkiye'deki elektrikli otomotivlere olan ilgiden oldukça memnun olan Tesla’nın, 8. Fabrikasının Türkiye’de açmaya hazırlandığı öğrenildi.

TESLA KONYA’YA FABRİKA KURABİLİR

Rusen Press’in haberine göre, Tesla, kendilerine fabrika kurmak için önerilerden Bursa, Manisa, Adana ve Konya'daki arazileri inceleme kararı aldı.Tesla'nın dünyadaki 8. fabrikasını Türkiye'de açmak için gerekli teşviklerden yararlanmak istediği bildiriliyor.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :