Dünyada bankacılara havalimanı işini biz öğrettik

Dünyada bankacılara havalimanı işini biz öğrettik

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, dünyada bankacılarahavalimanı işini kendilerinin öğrettiklerini belirterek, "Çünkü dünyadaki ilk özelleştirmelerden birini Türkiye yaptı" dedi. 

Şener, Yenibirlider Derneği tarafından düzenlenen "1. Liderler Konferansı: Gelişen Küresel Ekonomi ve Liderlik'te yaptığı konuşmada, liderlerin şansa çok inanmaları gerektiğini, kendisine şanslı diyenlerin odaklanan insanlar olduğunu kaydetti.

"Başarı detaylarda saklıdır" sözünü anımsatan Şener, detaya çok hızlı girilip çıkıldığı zaman başarının yakalanacağını, detaya girip orada takınıldığı zaman ise başarısız olunduğunu ifade etti.

Karar verebilmek için şirketteki en iyi detayın bilinmesi gerektiğini anlatan Şener, diplomanın geçerlilik süresinin 4 yılda bittiğini, her yıl yeni bir şeyler öğrenmek gerektiğini dile getirdi.

"Dünyada bankacılara havalimanı işini biz öğrettik" diyen Şener, çünkü dünyadaki ilk özelleştirmelerden birini Türkiye’nin yaptığını söyledi.

Dünyanın en büyük bankalarına gittiklerinde kendilerine gelirlerinin nereden olduğunun sorulduğunu belirten Şener, kendilerinin detaylı bir şekilde gelirlerinin nereden geldiğini anlattığını aktararak, "Bütün mesele köşe başını tutabilen bir şirket olabilmek" şeklinde konuştu.

İş hayatı boyunca hep öğrendiğini, 53 yaşında Massachusetts Institute of Technology'e (MIT) kompleks sistemlerde ders almaya gittiğinin altını çizen Şener, konuşmasını şöyle devam etti:

"Ömür boyu lider olmak istiyorsanız, ömür boyu öğrenmeniz devam edecek. Gittim MIT'e, bir baktım yanımda Google CEO'su, Microsoft'un temsilcisi, öbür taraftan Pentagon'dan 2 amiral… Hoca anlatıyor, ders çalıştım gece 02.00'lere kadar. Okuyacağız, çalışacağız. İşte bankalara anlattık da anlattık. Sonunda aldık o parayı."

"Projen iyi ise parayı bulursun" diyen Şener, bir kimse kimsenin görmediğini görüp ticarileştirilirse çok başarılı olacağını sözlerine ekledi.

"Bir pozisyona atanarak gelebilirsiniz ama o lider oldunuz demek değil" 

BriSA Genel Müdürü Hakan Bayman ise iş hayatında yaşadığı tecrübeleri paylaştı.

Araba kullanırken yan tarafından giden kamyonların lastiklerine baktığını bildiren Bayman, eğer lastikler kendi ürünleri değilse kamyonun plakası ve filosunu alarak çalışma arkadaşlarına, “Bak burada 12 tane lastik var ve bizden değil. Birisinin gidip buraya hizmet sağlaması gerekir” dediğini kaydetti.

Bugün lastik satılan her yerde olmak istediklerini anlatan Bayman, oto yıkama işine de gireceklerini dile getirdi. 25 ülkede Lassa markasıyla kendi satış kanalları ile her sene 1,5 milyon aileye dokundukları bilgisini veren Bayman, neyi değil, nasıl satıldığına odaklanılması gerektiğinden bahsetti.

Lider doğulmadığını, sonradan lider olunduğunun altını çizen Bayman, "Bir pozisyona atanarak gelebilirsiniz ama o lider oldunuz demek değil" şeklinde konuştu.

Bu arada konferansta Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ile Yenibirlider Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tanya Hazal Kaysoydu da söz aldı.

Kaysoydu, katılımcılara konuşmalarından sonra plaket takdim etti.