Dünya’nın en çok ziyaret edilen şehirleri açıklandı! Bakın Türkiye’den kaç şehir var?

Uluslararası araştırma şirketi 'Euromonitor International' 2023 yılında en çok ziyaret edilen şehirleri açıkladı. Türkiye’den 2 şehir bu listeye dahil oldu.
Dünya’nın en çok ziyaret edilen şehirleri açıklandı! Bakın Türkiye’den kaç şehir var?

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehri Paris olurken, En çok gezeni ise Çinliler oldu. Peki ziyaretçilerinin en çok artığı şehirler neler?

10.Mekke

Din açıdan Müslümanlar için önemli olan Mekke bu yıl en çok ziyaretçi çeken şehirler arasına girdi. Dini turizm denilince akla ilk gelen yer haline gelen Mekke bu yıl Müslümanlar ve yabancı turistler tarafından fazlasıyla ilgi gördü.

10-numara-mekke.jpg

9.Cancun

Meksika’nın en çok ziyaret edilen ve sevilen şehirler arasında olan Cancun da en çok ziyaret edilen şehirler arasına girdi.

9-numara-cancun.jpg

8.New York

Genellikle monoton ve iş insanlarının yaşadığı Şehir olan New York da bu listede, her ne kadar iş insanların ve bina yığınları çok olsa da şehrin kendine has havası fazlasıyla turistlerin dikkatini çekiyor.

8-sira-newyork.jpg

7.Bangkok

Tayland başkenti olan ve en büyük şehirlerden olan Bangkok da bu yıl en çok ziyaret edilen şehirlerden. Tam bir kültür cennetti olan Tayland mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirlerden.

7-sira-bangkok.jpg

6.Hong Kong

Çinin özerk ülkesinden biri olan Hong Kong da bu listede yerini alıyor.

6-sira-hong-kong.jpg

5.Paris

Fransa’nın başkenti olan aşk şehri olarak geçen Eyfel Kulesi , Louvre Müzesi , Şanzelize gibi nam salmış turistlik yeri olan bir şehirdir. Bu listede olmazsa olmazıdır.

5-sira-paris.jpg

4.Antalya

Ülkemizde de turistlik yer denildi mi akla gelen şehrimiz Antalya bu listede dördüncü sırada. Sıcak denizi ve Akdeniz havası ile yerli yabancı turistlerin her zaman dikkatini çeken bir şehirdir.

4-sira-antalya.jpg

3.Dubai

Fazlasıyla konserlerin verildiği dünyaca ünlü birçok kişinin ziyaret ettiği Dubai de bu listede. Fazlasıyla gelişen şehir turistler için mutlaka gidilmesi gereken şehir haline geldi.

3-siraduabi-001.jpg

2.Londra

Şehrin hüzünlü ve soğuk havası şehre bir başka hava katıyor. İngiltere’nin başkenti olan şehir havası ile birçok turistin dikkatini çekiyor.

2-sira-londra.jpg

1.İstanbul

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kalabalık şehirler arasında bulunan İstanbul birinci sırada. Birçok tarihi yapıları, camileri, sahilleri ile İstanbul bu yıl en çok ziyaret alan şehirler arasında bir numara olarak belirlendi.

1-sira-istanbul.jpg

Etiketler :