Dünyanın en ilginç yasaklarıyla tanışın!

Bir kasaba düşünün. Dünyanın en ilginç yasakları bu kasabada uygulanıyor…İşte dünyanın en ilginç yasakları…
Dünyanın en ilginç yasaklarıyla tanışın!

Kuzeye gittikçe medeniyetin arttığı, bu artışla mantığın daha fazla hüküm sürdüğü bilinir. Kuzeyliler iş disiplini yüksek, mantığı tepede insanlardır. Çalışkan ve üretken olurlar. Ancak klasik bir soğuklukları da havadan, nemden olsa gerek.

Şimdi Kuzeylilerin en garip kasabasıyla tanışacaksınız. Danimarka’ya gitseniz, ziyaret etmek aklınızda bile geçmeyecek uzaklıkta bir kasaba bu.

Danimarka’nın Kopenhag kentine gittiğinizde, dolaşacak müzeler, sokaklar, tarihi mekanlar bulabilirsiniz. Biraz demode olacak ama asıl tarih bu garip yasak kasabasında yaşıyor.

2-405.jpg

Kasaba oldukça garip. Issız bir ada gibi garip kurallara sahipler… Hürriyet’in tarih sayfasında bu garip kasaba ve garip yasaklar için şöyle denilmiş:

“Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta bulunan Christiania kasabası, 1971 yılında sanatçılar ve hippiler tarafından ele geçirilmiş. Terk edilmiş askeri kışlalara yerleşen kasabalılar kendi hükümetlerini kendileri kurarak özgün kurallar belirlemişler. Burası için ‘en özgür kasaba’ deniyor ama çok ilginç yasaklar da var. ”

Şimdi hep beraber bu garip kasabaya ve garip yasaklarına bakalım…

Dünyanın en ilginç yasakları şöyle:

Dar sokakları nedeniyle araba kullanımı yasak…

Vergi ödeme zorunluluğu yok…

Sokaklarda koşmak yasak…

Köpek alıp sahiplenmek yasak…,

Dünyanın en ilginç yasakları ile yeni tanışıyorsunuz. Devamı da var. Bölge sakinleri kendilerini Danimarka’dan bağımsız görüyor. Öyle ki, bu kasabanın kendine özgü bir bayrağı ve para birimi dahi var.

Kasabaya girdiğinizde, giriş kapısında “Şu anda Avrupa Birliği topraklarından ayrılıyorsunuz” uyarısı sizi karşılıyor.

İşte yasakların devamı…

Video ve fotoğraf çekimi yasak…

Uyuşturucu satışı serbest, bunun kaydedilmesi ise yasak…

Esrar dışındaki uyuşturucular yasak, silah kullanımı yasak…

KAYNAK: nediyor.com