Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Dünya’nın gündemini Konya belirledi…

Dünya’nın gündemini Konya belirledi…

Mesleğimizin cilvelerinden biri de yoğunluk…

Gazeteci olacaklara şimdiden söyleyeyim, az uyuyup çok çalışacaksınız.

Finlandiya ya da İzlanda gibi ülkelerde yaşama planınız varsa o zaman başka tabi.

Penguenlerin yaşamı, fok balıkların yalnızlığı, buzulların erimesi zihninizi pek yormaz herhalde…

Ama Türkiye’de yaşayıp, bu mesleği yapma planınız varsa tatili unutun.

Türkiye gündeminin hızına yetişmek kolay değil.

Sadece ulusal ya da uluslararası gündem değil, yerel gündem bile çok yoğun olabiliyor bazen.

Mesela bu hafta sonunu dolu dolu geride bıraktı Konya…

Programın biri başladı, diğeri bitti.

Cuma akşamı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun 5 yıllık hizmet döneminin değerlendirildiği programla başladık yoğun hafta sonu mesaisine.

Başkan Toru, Meram’a 5 yıl boyunca hangi hizmetleri yaptığından bahsetti. Ufak tefek eksiklikler haricinde güzel bir program oldu doğrusu. Evimize gece geç saatlerde dönerken, ertesi sabah erkenden güne başladık.

Ak Parti İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, ‘81 il 7 Bölge’ başlıklı programda STK’lar ve basınla buluştu. Leyla Şahin Usta, Türkiye’nin insani yardımları ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Leyla Şahin Usta’nın programının bitmesiyle, Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un basınla yaptığı kahvaltı programına sıra geldi.

Numan Kurtulmuş, sabah saatlerinde basın mensuplarına, “Bugün buradayız arkadaşlar” dedi ve dediği gibi de oldu.

Önce Mevlana’yı ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra kahvaltı programına geçti. Öğleden sonra esnaf ziyareti yaptı, sonra büyükşehir belediyesi ziyareti gerçekleştirdi daha sonra Ak Parti Danışma Meclisi toplantısına katıldı, akşama da nikah töreninde; danışmanı Gökhan İmriz’in düğününe katıldı. Gece geç saatlerde ise Ankara’ya döndü.

Numan Kurtulmuş, dediği gibi Konya’da günü bitirdi. Konya’ya ne kadar ilgili ve sevgi dolu olduğunu da görmüş olduk.

Belki Mevlana’nın etkisiyle, belki Konya’da huzur buldukları için, belki de çok iyi ağırlandıkları için olsa gerek;Konya’ya gelen siyasiler zaten hep uzun süre vakit geçiriyorlar Konya’da.

Ankara’dan gelen siyasiler, işlerini bitirip hemen kaçmak istemiyorlar Konya’dan. Bunda, teşkilatın misafirperverliğinin de önemli derecede etkili olduğunu düşünüyorum.

Sadece biz yerel basın çalışanları değil, ulusal ve uluslararası basın da Konya’dan verilen mesajları gün boyunca dikkatle takip etti.

Cemal Kaşıkçı cinayetini gece yarısından sonra kabullenen Suudi Arabistan’la ilgili olarak Ak Parti’den ilk açıklama Konya’dan verildi. Özellikle Kurtulmuş’un, ‘Arabistan’ın haberi olmadan böyle bir cinayet işlenemez. Konunun takipçisi olacağız’ açıklaması, ulusal ve uluslararası basında ilk manşet oldu.

Yine Leyla Şahin Usta’nın, Kaşıkçı cinayetini insan hakları boyutundan ele alması, Ak Parti’nin insan hakları konusunda yaptığı sessiz devrimler, Suriyeliler konusunda Türkiye’nin fedakarlıkları gibi konular da gündemi belirleyen maddeler oldu.

Kurtulmuş’un; Danıştay’ın aldığı Andımız kararı, AK Parti-MHP ittifakı, yerel seçim sürecindeki aday kriterleri gibi konularda yaptığı açıklamalar da kayda değerdi.

Yani özet olarak Konya, hafta sonunda Türkiye’nin ve dünyanın gündemini belirledi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR