Dünyaya açılan BTSO üyelerine KOSGEB’den yeni müjde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) şimdiye kadar 3 bin 200'den fazla iş dünyası temsilcisini yurt dışı fuar organizasyonlarıyla buluşturduğu Küresel Fuar Acentesi Projesi'ne KOSGEB'in sağladığı mali destekler artırıldı.
Dünyaya açılan BTSO üyelerine KOSGEB’den yeni müjde

Türkiye'deki oda ve borsalara rol model olan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında bugüne kadar ABD'den Çin'e, İngiltere'den Rusya'ya kadar düzenlenen 75 ayrı fuar organizasyonuna Bursa iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Üyelerini sektörlerinde marka fuarlarla buluşturan BTSO'nun Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına desteklerin artırılmasına yönelik yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. Bursalı firmaların ihracat potansiyelini güçlendirmek için hayata geçen projeye, KOSGEB'in sağladığı yakın mesafelerdeki destek miktarı 2 bin liradan 3 bin liraya, uzun mesafelerdeki destek miktarı ise 5 bin liraya kadar çıktı. Bu yeni gelişme sayesinde iş dünyası temsilcilerinin yurt dışına açılmasına da büyük katkı sağlandı.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında önümüzdeki eylül, ekim ve kasım aylarında düzenlenecek 8 fuara Bursa iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Paris'te düzenlenecek Texworld ve Premiere Vision, Frankfurt'ta düzenlenecek Automechanika, ABD'de düzenlenecek İnternational Baking İndustry, Fransa'da düzenlenecek SİAL, Polonya'da gerçekleştirilecek Renexpo, Almanya'da düzenlenecek K-The Worlds ve ABD'deki Fabtech fuarlarına toplamda 300'e yakın iş dünyası temsilcisi katılacak. Bu fuarlarda yer alacak BTSO üyeleri, KOSGEB'in yeni desteklerinden yararlanabilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde Bursalı birçok firmanın yurt dışı tecrübesi kazandığını söyledi. KOSGEB ile birlikte BTSO olarak da fuar organizasyonlarına destek verdiklerini hatırlatan Başkan Burkay, son yapılan düzenleme ile yurt dışı iş gezileri için destek oranlarını kısa mesafede 3 bin, uzun mesafede ise 5 bin liraya kadar artırıldığını dile getirdi. Küresel Fuar Acentesi Projesi ile ülke ekonomisine yeni bir dinamizm katmayı hedeflediklerini kaydeden Burkay, "Firmalarımızın ihracatçı kimliğini güçlendirmesine büyük katkı sağlayan devlet destekleri, KOBİ'lere güven veriyor. Küresel Fuar Acentesi Projemiz de üretim kalitesi ve potansiyeli ile bir marka olan Bursalı firmalarımızın ürünlerini dünyaya pazarlaması için önemli rol oynuyor. Şimdiye kadar 75 fuar organizasyonunda 3 bin 200'ü aşkın üyemizi avantajlı şartlarda buluşturduğumuz projemizden tüm üyelerimizin yararlanmasını bekliyoruz. İş dünyası temsilcilerimizin ihracatına katkı sunacak olan bu desteklerin artırılmasındaki yoğun gayretlerinden ötürü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü, bakanlık yetkilileri ve KOSGEB yöneticilerine şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Dünyaya açılan BTSO üyelerine KOSGEB’den yeni müjde

Dünyaya açılan BTSO üyelerine KOSGEB’den yeni müjde

Kaynak: