Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

DÜNYAYA YENİ BİR DÜZEN İDDİASI

DÜNYAYA YENİ BİR DÜZEN İDDİASI

19. Y.Y da OSMANLI DEVLETİ’nin; Rusya, Amerika, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin aktörlüğünde, İslam Dünyası başsız bırakmak amacı ile yıkılışı gerçekleştirilerek, dünya yapılandırılmıştı.

Dünyanın yapılandırıldığı o dönemde, OSMANLI DEVLETİ’nin yer almadığı gibi, GÜNÜMÜZDE dünya için kurulmak istenen yeni düzende DE, TÜRKİYE’nin yer alması istenmemektedir.

Tarihin gerçeklerine kulaklarını tıkayanların anlayışında “TÜRKİYE CUMHURİYETİ OSMANLI’NIN devamı değildir” söyleminin aksine, “OSMANLI’NIN varisi olan TÜRKİYE” anlayışından hareket eden güçler, dünyayı yeniden yapılandırma çalışmalarında TÜRKİYE hesaba katmamakta.

CUMHURBAŞKANI; “Son iki asrı hep fedakarlıklarla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunları ile, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon kilometrekarelik vatanımız adeta talan edildi. Geriye kala kala 780 bin kilometre kare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki, birileri bunu da bize çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda UYUYAN DEVİ uyandırdılar” diyor.

CUMHURBAŞKANI’NIN “Zeytin Dalı Harekatı” nedeni ile ifade ettiği bu tarihi gerçek, geçmişimiz açısından önemli bir OKUMA, gelecek için de bir STRATEJİ anlamındadır.

Batı toplumlarının SÖMÜRGECİ ÜLKELER olduğunu bilmeyen var mı?

Herkes bilir “ DE,” önemli olan bu gerçeği kabullenmek!?

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi Başkanı Prf. Mustafa Aydın, “Düşünce, Kültür, Siyaset Dergisi UMRAN’ın Şubat 2018 sayısında bu konu ile alakalı şöyle diyor:

Hala dünyanın geniş bir kesimi Batı ülkelerinin sömürgesidir. Onun için Batının dünya politikası genel olarak sömürge ülkelerinin kendine GELMEMESİ üzerine kurulmuştur. Çünkü; sömürgelerin elden çıkması, BATININ sonu olarak düşünülmektedir.

AYRICA; yazıda yer verilen Ünlü tarihçi B. LEWİS’in  “Batı dışı toplumlar ve özellikle MÜSLÜMANLAR alttan bir KALKARLARSA, Batı toplumlarının yaşama şanslarını yitirecekler, tüm UYGARLIKLARI (!?) dökülüp inecektir, ne yapıp edip buna fırsat verilmemelidir.” sözü, nasıl bir mücadele ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Bu alıntılardan   ; CUMHURBAŞKANIMIZIN ifadelerinin tam isabetle, önemli bir GERÇEĞİN ifadesi olduğunu BATININ BAKIŞ AÇISI doğrultusunda daha iyi anlıyoruz.

Dünyayı, özellikle İSLAM dünyasını daha kolay yönetebilmek, ekonomik varlığına sahiplenebilmek için Batı eksenli HAÇLI ideolojisine sahip KÜRESEL ÖRGÜT -Bu örgütün isimlendirmesini işin uzmanlarına havale edelim- DÜNYAYA YENİ DÜZEN kurup yönetebilmek için çalışıyor.

İSLAM dünyasının önünde duran tek ve önemli engelin TÜRKİYE olduğunu, bu engelin mutlaka bertaraf edilmesi gerektiğinden, bütün faaliyetlerinin merkezinde TÜRKİYE var.

TAŞERON HÜKÜMETLER” tarafından yönetilen İSLAM ÜLKELERİ, bahse konu örgüt için tek problem, direnen TÜRKİYE’dir.

BATI DÜNYASI ile içinde bulunduğumuz ittifaklar -başta NATO, AB, AP gibi- KÜRESEL ÖRGÜTÜN ve sözde müttefiklerimizin art niyetlerini engellemediği gibi, aleni destek verdiğini biliyoruz.

Ülkemizin güney sınırları TERÖR örgütlerinin kuşatması altında olduğunu, bulundukları coğrafyada tutunabilmeleri için yapılan tahkimleri, ZEYTİN DALI HAREKATI ile bütün dünyanın gözü önüne sergilendiğine şahit oluyoruz.

TÜRKİYE’nin; KÜRESEL tehlikeyi görebilen, İSLAM DÜNYASININ yok oluşuna engel olabilecek bir güce, mücadeleyi yürütecek SİYASİ İRADENİN olduğuna inanıyoruz.

HALKIMIZIN; bütün bu olanlara SAĞDUYU ile yaklaştığını, ZEYTİNDALI HAREKETİNE, ORDUMUZA ve SİYASİ İRADEYE verdiği destek çok önemli. Takdire şayan. Ülke bütünlüğü için önemli.

Prf. Mustafa AYDIN’ın şu ifadeleri oldukça önemli:

- “İslam dünyasının toparlanışında Türkiye’ye büyük görev düşmektedir. Türkiye siyaseten OSMANLI misyonunu üstlenmek zorundadır.”

- “Recep Tayip Erdoğan gibi bir lider bu toplum için bir şanstır. İsabetli görüşlere sahiptir.”

- “İzzetbegoviç’in  ifadesi ile; bu milletin görevi sadece kendini var kılmak değil, bütün bir ÜMMETİ ayakta tutmaktır. Bunun için de önce kendini var kılmak zorundadır.”

ALLAH’ın izniyle “UYUYAN DEV UYANMIŞTIR.” Yeni düzenciler bu gerçeği ZEYTİN DALI HAREKATI vesilesi ile bir kere daha anlamışlardır.

TÜRKİYE olmadan yeni düzen olmaz/olamaz.

Şehitlerimize RAHMET, gazilerimize ŞİFALAR dua ve dileğimizdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR