Dursun Çiçek: Tutuklama için MGK'yı bekledi

Emekli Albay Dursun Çiçek, kendisine kurulan kumpasta başrolü oynayan hakim Rüstem Eryılmaz'la ilgili önemli bir ayrıntıyı açıkladı.
Dursun Çiçek: Tutuklama için MGK'yı bekledi

Çiçek, "Fotokopi belgeyle ifadeye çağırıldım. 14 saat bekletildim. Meğer Eryılmaz, MGK toplantısının bitmesini beklemiş" dedi.

FETÖ soruşturması kapsamında aranan Özel Yetkili 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz önceki gün saklandığı arabada yakalanmıştı. Daha çok AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasını karara bağlayan hakim olarak tanınan Eryılmaz, emekli Albay Dursun Çiçek’e kurulan kumpasın da baş aktörü olduğu ortaya çıktı.

14 SAAT BEKLETMİŞ

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, HSYK tarafından Şanlıurfa’ya düz hakim olarak atanan Eryılmaz’la ilgili gerçeği Akşam'dan Ercan Öztürk'e anlattı. Çiçek, “Bir gün tutuklu kalmama neden olan Eryılmaz ilginç bir adamdı. İlk olarak meşhur belgenin fotokopisi ortaya çıkmıştı. Fotokopi belgeyle ifadeye çağrıldım. Saat 08:30’da adliyeye gittim, gece 02:15’te bizi mahkemeye çağırdı. 15 dakikalık bir savunma yapabildim. Savunmamın büyük bir bölümünü tutanaklara geçirmedi. Fotokopi belgeden 30 Temmuz 2009 tarihinde tutuklanmama karar verdi" dedi.

KARAR VERİLMİŞTİ

"Tutuklanmamıza önceden karar verilmişti" diyen Çiçek, "O gün Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı vardı. Benim tutuklanmam için o toplantının bitmesini beklemiş. Yani benim tutuklanmam ona emredilmişti. O da kendine verilen emirleri yerine getirmişti.  O dönem bir üst mahkeme terör örgütü FETÖ’nün elinde olmadığı için serbest bırakıldım. Şimdi hesap zamanı. Eryılmaz bize bunu yapmasının hesabını verecek" şeklinde konuştu.

BU KARARLA BİRLİKTE YÜKSELTİLDİ

Çiçek, "Eryılmaz, bu kararlardan sonra önlenemez bir yükselişe geçti. Eryılmaz bu örgütün en kilit isimlerinden biridir. Hatta bir dönem ismi Yargıtay için geçiyordu. Ergenekon davasının itiraz makamı olan 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başkan yaptılar. Ergenekon davasındaki hukuksuzluklara itiraz yaptığımızda Eryılmaz duvarına tosladık, başvurularımız olumlu karşılanmadı” dedi.