Düzce'deki FETÖ/PDY davası

Soruşturma kapsamında haklarında dava açılan aralarında eski Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Düzce temsilcisi Beytullah Özdemir'in de bulunduğu 1'i firari 3 sanığın yargılanmasına devam edildi
Düzce'deki FETÖ/PDY davası

DÜZCE (AA) - Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan aralarında eski Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Düzce temsilcisi Beytullah Özdemir'in de bulunduğu 1'i firari 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Beytullah Özdemir ile tutuksuz sanık İ. Ş. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık eski Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Düzce temsilcisi Beytullah Özdemir’in kullandığı GSM hattına ait ByLock kayıtlarının mahkemeye ulaştığını ve Özdemir'in 631 kez ByLock'a giriş yaptığının tespit edildiğini belirtti.

Tutuklu sanık Özdemir, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Daha önceki savunmalarımda da söyledim. Ben ByLock kullanmadım, ismi okunan kişileri de tanımıyorum. Ben Zaman gazetesinde muhabir olarak görev yaptım. Onların bu düşüncede olduğunu düşünseydim orada çalışmazdım. Devletime ve milletime karşı yanlış bir şey yapmadım. Ekmek parası için Zaman gazetesinde çalıştım."

Özdemir, savunmasının ardından Zaman gazetesinde çalıştığı dönemde dağıtım işi yaptığı mesai arkadaşlarının tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Bunun üzerine heyet, M.U, İ.E, S.K. ve Y.S'yi tanık olarak dinledi.

Tutuksuz sanık İ.Ş'nin savunmasının ardından heyet, sanıklara son sözlerini sordu.

İ.Ş, FETÖ ile bağlantısı olmadığını ve hiç bir sohbete katılmadığını ifade ederek, "Ekmek parası için Zaman gazetesinde çalıştım. Yanlış bir şey yapmadım, FETÖ'yle hiç bir ilişkim yoktur." diye konuştu.

Özdemir ise, uzun süre tutuklu olarak yargılandığını vurgulayarak, "Ailem geçim sıkıntısı çekiyor, herhangi bir gelirleri yok. Benden terör örgütü üyesi olmaz. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Duruşmaya yaklaşık yarım saat ara veren heyet, yakalama kararı bulunan eski Zaman gazetesi Düzce Büro Müdürü Ahmet Özdemir'in infazının beklenmesine, tutuklu sanık Beytullah Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların FETÖ’ye müzahir iş yerinde örgüt faaliyeti yürütüldüğü, örgüt üyelerinden himmet adı altında para toplandığı yer alıyor.

İddianamede, sanıkların "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: