Ebola salgınında yeni endişe

Nijerya'da 5 kişinin Ebola virüsü taşındığından şüphe ediliyor. Yetkililer ayrıca 213 kişinin izlendiğini açıklarken, halkı hükümetin yaptığı uyarılara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Ebola salgınında yeni endişe

Lagos Sağlık Komisyonu'ndan Jide İdris, gazetecilere yaptığı açıklamada, virüs şüphesi taşıdığı tahmin edilen 8 kişiden 5'inin dün yapılan tetkikler sonucu teşhis edildiğini belirtti.

İdris, şimdiye kadar 12 kişide virüsün olduğunun kesinleştiğini, bunlardan 5'inin hayatını kaybettiğini, 5'inin de taburcu edildiğini ifade etti.

Salgınla mücadele kapsamında 213 kişinin izlendiğini söyleyen İdris, halkın, hükümetin açıkladığı uyarıları dikkatle takip ederek gerekli önlemleri alması gerektiğini uyarısını yaptı.

Yetkililer, salgının yayılmasını önlemek için Lagos'ta sıkı tedbirleri hayata geçirildiğini belirtti. Ebola virüsünün kontrol altına alınması amacıyla acil durumun ilan edildiği ülkede, şimdiye kadar 5 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'da binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınına neden olan virüs hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Ebola virüsü, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.

Dünya Sağlık Örgütü, kanıtlanmış bir tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için "küresel kamu sağlığı acil durumu" ilan etmiş, deneysel tedavi yöntemlerinin kullanılabileceğini açıklamıştı.