Edirne Akademi’den ‘Sözsüz iletişim ve beden dili’ eğitimi

Edirne Belediyesi'nin bünyesinde kurulan Edirne Akademi ile Beykoz Üniversitesi'nin işbirliğinde belediye personeline yönelik "Sözsüz İletişim ve Beden...
Edirne Akademi’den ‘Sözsüz iletişim ve beden dili’ eğitimi

Edirne Belediyesi'nin bünyesinde kurulan Edirne Akademi ile Beykoz Üniversitesi'nin işbirliğinde belediye personeline yönelik "Sözsüz İletişim ve Beden Dili" konulu eğitim düzenlendi.

Bir süre önce Edirne Belediyesi'nin bünyesinde kurulan Edirne Akademi'de çeşitli konularda düzenlenen dersler, atölye çalışmaları ve eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Edirne Akademi'nin Edirne Belediyesi personeline yönelik düzenlediği "Halkla İlişkiler ve Etkili İletişim Seminerlerinin" ikincisi Edirne Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi'nde "Sözsüz İletişim ve Beden Dili" konulu eğitimle devam etti.

Eğitimin açılış konuşmasını Sosyolok Doç. Dr. Serdar Taşçı gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın destekleriyle kurulan Edirne Akademi'de çeşitli alanlarda derslerin verildiğini, atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade eden Taşçı, "Bugün ayrıca Gazeteci İsmail Saymaz ile birlikte "Medya" konulu ders vereceğiz. Derslerimiz başladı. Her hafta farklı konuklar bu derslere gelecek. Tabi kayıt esaslı; belediye personeli ve Edirneliler kayıt yaptırarak bu derslere devam edebiliyorlar. Bugün de Halkla İlişkiler ile Etkili İletişim Derslerimizin çözüm ortağı, partneri Beykoz Üniversitesi'nden Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Seden Meral aramızda "Sözsüz İletişim ve Beden Dili" konulu bir sunum gerçekleştirecek" ifadelerine yer verdi.

Edirne'ye ilk kez geldiğini ve kenti çok beğendiğini anlatan Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Seden Meral, "Kente gerçekten hayran oldum. Tarihine, mimarisine taşıdığı anlam ve önem açısından. Uzun zamandır da yapmak istediğim bir seyahatti. Umarım tekrar tekrar gelirim. Beni ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sözsüz iletişim ve beden dilinin tanımını yapan Meral, beden dilinin günlük hayatta, iş yaşamında, aile içinde, sosyal ilişkilerde nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde anlattı. Karşı tarafın sergilediği beden dilinin, kod açılımlarının da nasıl çözümlenmesi gerektiği konularında bilgiler veren Meral, "Sözel olmayan davranışlar bize bir çok konuda bilgiler sunar. Örneğin bir alışveriş merkezinde, bir kişinin alışveriş sepetine bakarak onun hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Kaç çocuğu var, yaş aralıkları nedir? Gibi. Örneğin bir kişi ayın 1'inde alışveriş yapıyorsa özel sektörde; ayın 15'inde alışveriş yapıyorsa kamu sektöründe çalıştığını anlayabiliriz" ifadelerini kulandı.

Edirne Akademi’den ‘Sözsüz iletişim ve beden dili’ eğitimi

Edirne Akademi’den ‘Sözsüz iletişim ve beden dili’ eğitimi

Edirne Akademi’den ‘Sözsüz iletişim ve beden dili’ eğitimi

İHA