Edirne Belediyesinden Erdem ve Tütüneker kararı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, hakkında yakalama kararı bulunan eski milli futbolcu Arif Erdem ile Uğur Tütüneker'in isimlerinin "Dört Büyükler Kaldırımları"ndan kaldırılacağını ifade etti.
Edirne Belediyesinden Erdem ve Tütüneker kararı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski milli futbolcuArif Edem ile geçen günlerde aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınanUğur Tütüneker'in isimleri Edirne'de bulunan "Dört Büyükler Kaldırımları"ndan kaldırılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski futbolculardan Arif Erdem'in adının "Londra Asfaltı"nda, Uğur Tütüneker'in ismininse "Talatpaşa Asfaltı" üzerinde yazılı olduğunu hatırlattı.

Gürkan, Erdem ve Tütüneker'in adlarının yazılı olduğu metal levhaların söküleceğini söyledi.

Daha önce Hakan Şükür’ün ismini de bulunduğu kaldırımdan söktüklerini anımsatan Gürkan, şöyle konuştu:

''Yarın veya cuma günü her ikisinin de ismi kaldırılacak. Çünkü bu darbe girişiminin amacı sadece 1960 ve 1980'deki gibi iktidarı değiştirmek değil, hem iktidarı, hem rejimi değiştirmek gibi bir amacı vardı. Bu ülkeyi iç savaşa sürüklemeye çalıştıkları açık. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın hem bireysel olarak, hem parti olarak askeri darbelere ve darbenin her türlüsüne karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz."

Edirne Belediyesince 2012'de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonsporlu futbolcularla teknik heyetinin isimlerinin yazılı olduğu "Dört Büyükler Kaldırımları" hazırlanmıştı.