Edremit Körfezi'nde çadırlar bile doldu

Edremit Körfezi'nde çadırlar bile doldu

Yerli turistin ilgi gösterdiği Edremit Körfezi'ndeki otel, motel, pansiyon gibi tesislerde yer kalmayınca, tatilciler çadır kamplara adeta akın etti.

Kuzey Ege'deki gözde turizm bölgelerinden Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerine Ramazan Bayramı tatilinde gelen turist sayısının beklenenin üzerinde olmasından dolayı aşırı yoğunluk yaşanıyor.

Bölgeye hem bayram hem de yaz tatili için gelenler nedeniyle turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşınca, çadır kamplarda bile yer kalmadı. Ziyaretçiler, talepleri karşılamakta güçlük çeken kamp işletmecilerinden ilave çadır kurmalarını istiyor.

Burhaniye'de çadır kamp işleten Okan Gencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisindeki çadırların tamamının dolduğunu söyledi.

Yer olmadığı için gelenleri geri çevirmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Gencan, şöyle devam etti:

"Turistik tesislerde yer bulamayan tatilciler bize yöneldi ve çadır kamplara ilgi bayağı arttı. İstanbul civarından ve Türkiye'nin her yerinden tatilciler gelmeye başladı. Bayağı talep var. Gelenleri de maalesef alamıyoruz. Her gün en az 100 kişiyi geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Kampımızda, 2 ve 4 kişilik olmak üzere kendimize ait 30 çadır bulunuyor. Ayrıca kendi çadırlarını getirenlere de kamp imkanı sunuyoruz. Şu anda burada 150 civarında çadır var. Tamamen doluyuz."

- "5 yıldızlı bir otelde 2-3 günde sıkılırsınız"

Yüksel Arslan da Edremit ilçesi Güre Mahallesi'nde deniz kenarına yakın bir bölgede yaklaşık 60 çadırlık kamp işlettiğini belirtti.

Günlük, haftalık, aylık ve sezonluk hizmet verdiklerini anlatan Arslan, "İsteyen kendi çadırını kurabiliyor. Şu anda yüzde 100 doluluğa sahibiz. Otellerde yer bulamayınca buraya gelenlerden doluluk nedeniyle alamadığımız insanların sayısı çok fazla. Bayramdan sonra da yine aynı şekilde yoğun olacak." ifadelerini kullandı.

Yüksel Arslan, çadır kampların turistik tesislere göre hem ekonomik hem de çevresel bakımdan daha avantajlı olduğunu savundu.

Kamp ortamının otellerden farklı olduğunu ifade eden Arslan, "5 yıldızlı bir otelde 2-3 günde sıkılırsınız, burada 3 ayda sıkılmazsınız. Burada 3 ay kalan aileler var. Akşam olduğunda birbirleriyle okey oynuyor, çay ikram ediyorlar. Otelde kimseyi tanımıyorsunuz. Oralarda hamak kurup sallanamazlar. Yılda 5-10 gün de olsa bu ortamı görmek lazım." diye konuştu.

Edremit'te çadır kamp işleten İhsan Ok ise mevcut çadırlarda yer kalmadığını söylediklerinde tatilcilerin kendilerinden ilave çadır kurmalarını istediği bilgisini verdi.

- "Hiç boş yer yok"

Tatilcilerden Ayşe Sayın, 12 yıldır yaz tatillerinde çadır kampı tercih ettiklerini belirtti.

Sayın, tatillerinin çok güzel geçtiğini kaydederek, "Memnun olduğumuz için torunlarımızla ailece burada tatil yapıyoruz, yazımızı geçiriyoruz. Bu sene hayli kalabalık, hiç boş yer yok. Çoğu arkadaşlar bizi arayıp soruyor, buraya gelmeyi düşünüyorlar fakat yer yok." dedi.

Bekir Sayın ise okulların kapanmasının ardından sezonluk olarak tatillerini geçirmek amacıyla çadır kampa geldiklerini anlattı.