Efeler Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Birimi faaliyetlerine başladı

Aydın Efeler Ziraat Odası'nda geçen yılın 2. Yarısında kurulan Tarım Danışmanlığı Birimi faaliyetlerine başladı.
Efeler Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Birimi faaliyetlerine başladı

Aydın Efeler Ziraat Odası'nda geçen yılın 2. Yarısında kurulan Tarım Danışmanlığı Birimi faaliyetlerine başladı. Ziraat Mühendisleri Utku Saygılı ve Şebnem Turan tarafından il genelinde çiftçilere yönelik hizmetlere başladı.

Aydın Efeler Ziraat Odası 2018 yılından itibaren organik ve iyi tarım uygulamaları sertifikasyon hizmetlerinin Efeler Ziraat Odası Tarım danışmanlığı Birimi tarafından verileceğini belirten Genel Sekreter Zeki Sarıoğlu, "Efeler Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Birimi tarafından üreticilerimizin her türlü zirai konulardaki sorunlarının çözümünde bu birimimiz teknik anlamda yardımcı olunacaktır. Çiftçilerimizin ürünlerinin çeşitliliğine göre organik tarım ve iyi tarım desteklemelerinden yararlandırılması amacıyla her türlü sertifikasyon iş ve işlemlerin takibi ve sorumluluğu artık odamız tarafından yürütülecektir" dedi.

31 Aralık 2017 tarihine kadar özel danışmanlık şirketleri üzerinden yürütülen organik tarım ve iyi tarım sertifikasyon hizmetlerini çiftçilerin artık Efeler Ziraat Odası'ndan alabileceğini kaydeden Genel Sekreter Sarıoğlu, "Bu uygulama kapsamında artık çiftçilerimiz odamıza geldiklerinde de karşılaştıkları sorun ve sorularla ilgili her türlü teknik bilgi desteğini Tarım Danışmanlığı Birimimiz tarafından alabileceklerdir. Bu kapsamda alan çalışmalarımız da devam ediyor" diye konuştu.

İHA