Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Bir takı tasarım atölyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Efes Antik Kenti'nden esinlenerek hazırladığı takılar, Efes Müzesi Sanat Galerisi'nde...
Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Bir takı tasarım atölyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Efes Antik Kenti'nden esinlenerek hazırladığı takılar, Efes Müzesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Bir takı tasarım atölyesi tarafından Efes Antik Kenti'nden esinlenerek hazırlanan takılar, Efes Müzesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Efes'in Işığı isimli sergiye ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy'un yanı sıra Selçuk Belediyesi eski Başkanı H. Vefa Ülgür, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden Yard. Doç. Türkan Başyiğit, belediye meclis üyeleri, Selçuklu arkeologlar ile çok sayıda davetli katıldı.

"Bu bizim için çok farklı bir mutluluk"

Kardeşi Gizem Üyücü ile birlikte yaşadıkları toprakların tarihi değerlerini, zenginliklerini ve mirasını takıya taşıdıklarını anlatan genç tasarımcı Özlem Üyücü, "Kybele'den Artemis'e, Hz. Meryem'den Efes'e kadar son derece önemli bu tarihin bilgeliğini, kadının kutsallığı ile birleştirerek takı tasarımları yaptık. 30 parça olarak hazırladığımız koleksiyonu Selçuk Efes Müzesi Sanat Galerisi'nde misafirlerimize sunmanın heyecanını yaşıyorum" dedi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Efes'in ortaya çıkan bu tasarımlarla insanların bedeninde sürdürülür olmasının kendileri için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Üyücü, "Bu bizim için çok farklı bir mutluluk. Ben bu anlamda sergi hazırlığı sırasında bizlere katkı koyan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Yeni bir yol gösterdiler"

Selçuk Belediyesi eski Başkanı ve aynı zamanda genç tasarımcılar Özlem-Gizem Üyücü'nün eniştesi Hüseyin Vefa Ülgür, serginin açılışında yaptığı konuşmasında oldukça başarılı olan her iki tasarımcıyı tebrik ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Tabii ki, burada çok değerli mimarların, arkeologların, bilim insanların olduğu yerde eserlerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ancak, bu değerli iki kardeşim bu eserlere başka bir gözle bakmayı becerdiler ve özellikle bu alanda çalışan, bu alanda ticaret yapanlara yeni bir yol gösterdiler. Yapmış oldukları çalışmaları çok başarılı buluyorum. Efes'e yakışır buluyorum. Bu nedenle kendilerini yürekten kutluyorum. Hayırlı olsun"

Selçuk Efes Müzesi Sanat Galeri'sinde sanatseverlerle buluşan Efes'in Işığı, 20 Ağustos 2016 Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Efes’in ışığı, takılara yansıdı

Kaynak: