Ege Üniversitesi sağlık alanında tek yumruk

Ege Üniversitesi'nin, Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) tarafından verilen "Alan Odaklı Başarı Ödülleri"nde tıp alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik...
Ege Üniversitesi sağlık alanında tek yumruk

Ege Üniversitesi'nin, Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) tarafından verilen "Alan Odaklı Başarı Ödülleri"nde tıp alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik ödülüne layık görülmesi üzerine geçtiğimiz günlerde ödülü YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç'ın elinden alan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak bu ödülü Tıp Fakültesinde düzenlenen toplantıda anabilim dalı başkanlarına takdim etti.

Toplantıda konuşan Rektör Prof.Dr. Budak, "Bu başarıda emeği geçen sizleri ve tüm sağlık çalışanlarımızı içtenlikle kutluyorum. Bizler sizlerin ne kadar büyük başarılara imza attığınız biliyorduk. Hem sağlık hizmeti vererek hem de akademik olarak yapmış olduğunuz başarılar bizleri gururlandırıyordu. Şimdi bu durumun uluslararası bir kuruluş tarafından da tescillenmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Hastanemizin ve fakültemizin sorunlarının çözümü noktasında da tek yumruk olmamız beni ayrıca sevindiriyor. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız. Sizleri bu başarınızdan dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Tıp alanında dünya sıralamasına girerek ülkemizin gururu oldunuz" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki 186 üniversite arasından yalnızca 10 üniversitenin uluslararası alanda rekabet edilebilir olarak ve tıp alanında ise sadece 4 üniversitenin listeye girmeye hak kazandığını hatırlatan EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemil Gürgün, "Ege Üniversitesi'nin tıp alanında aldığı ödülde fakültenin çok çeşitli alanlarda tanı tedavi ve cerrahi uygulamalar yapması, tıbbın her alanında bilim üretiyor olması, bilimsel yayınlarının çokluğu ve kalitesinin yüksek olması gibi kriterler etkili oldu. Ege Tıp Ailesine üstün çabaları ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak'a da dekanlığımız ve hastanemizin sorunları ile yakından ilgilendiği için teşekkür ederim. Gelecekteki projelerimizin hayat geçirilmesinde üniversitemiz üst yönetimi ile tek yumruk olduğumuzu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

YÖK tarafından, geçen yıl Quacquarelli Symonds(QS) yetkililerinden, Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanların tespitine yönelik bir çalışma yapması istendi. QS Türkiye Ülke Direktörlüğü yetkilileri, bu kapsamda 46 alanda Türkiye'deki üniversitelerin çıktılarını değerlendirdi ve uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanları tespit etti. Bu kapsamda başarılı olduğu belirlenen üniversitelere, "Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı"nda, "Alan Odaklı Başarı Ödülleri" verildi.

Ege Üniversitesi ilk 400 arasına girdi

Bu araştırmada dünyadaki bin üniversite arasından ilk 400'e 10 Türk üniversitesi girebildi. Bu üniversiteler arasında yer alan Ege Üniversitesi, "tıp alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik ödülüne layık görüldü. İlk 10'da yer alan diğer üniversiteler ise şöyle; Ankara, Bilkent, Boğaziçi, Ege, Hacettepe, İTÜ, İstanbul, Koç, ODTÜ ve Sabancı üniversiteleri.

İHA