Ege ve Marmara'da beklenen fırtına

Edirne AFAD Müdürü Kemal Şen:- "Meteorolojiden bir miktar fırtınanın gücünün azaldığı bilgisi geldi. Şiddetli rüzgarla birlikte bölgeye yağış bırakması muhtemel"
Ege ve Marmara'da beklenen fırtına

EDİRNE (AA) - Türkiye'nin batı kıyılarını etkilemesi beklenilen, Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınanın akşam saatlerinden itibaren Edirne ve ilçelerinde şiddetli yağış bırakması bekleniyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 12 derece olduğu Edirne'de, hafif sağanak başladı.

Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınanın etkisiyle, akşam saatlerinden itibaren Edirne merkezde sağanağın yerini aşırı yağışa bırakması beklenirken, Enez, İpsala, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde ise fırtınayla birlikte şiddetli yağış bekleniyor.

- "Her ihtimale karşı önlemlerimiz aldık"

Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü şiddetli fırtına nedeniyle kent genelinde yaşanabilecek sıkıntılara müdahale konusunda hazırlıklarını tamamladı.

Edirne AFAD Müdürü Kemal Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen meteorolojik uyarıların tüm birimlere, belediye ve kaymakamlıklara ilettiklerini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Meteorolojiden gelen tahminlere göre fırtınanın şiddetinde bir miktar azalma beklendiğini ifade eden Şen, "Biz her ihtimale karşı önlemlerimiz aldık. Dün de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızı bilgilendirmek için belediyelerden anons yapıldı. Meteorolojiden bir miktar fırtınanın gücünün azaldığı bilgisi geldi. Şiddetli rüzgarla birlikte bölgeye yağış bırakması muhtemel." dedi.

Kaynak: