Ege'de beklenen tropik fırtına

Edremit Körfezi'nde turizm işletmeleri, esnaf ve küçük balıkçı teknesi sahipleri, Orta Akdeniz'de oluşması beklenen tropik fırtınanın bölgeyi etkileme ihtimaline karşı çeşitli tedbirler almaya başladı
Ege'de beklenen tropik fırtına

BALIKESİR (AA) - Edremit Körfezi'nde turizm işletmeleri, esnaf ve küçük balıkçı teknesi sahipleri, Orta Akdeniz'de oluşması beklenen tropik fırtınanın bölgeyi etkileme ihtimaline karşı çeşitli önlemler alıyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün saatteki hızı 100-120 kilometreyi bulması ve metrekareye 75 kilogram yağışın düşmesi beklenen tropik fırtına uyarısı üzerine Edremit Körfezi sahilindeki turizm işletmecileri gölgeliklerini, masa ve sandalyelerini toplayarak, olası su baskınına karşı kapı eşiklerine kum torbaları yerleştirdi. Sahilde ve derelerde bağlı küçük balıkçı tekneleri de karaya çıkartılıyor.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, AA muhabirine, sahildeki tesisler ve otelcilerin genelde ekim sonuna kadar hizmet verdiğini ancak tropik fırtına gibi olağanüstü durum nedeniyle sezonu erken kapatmayı planladıklarını söyledi.

Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate alarak çeşitli tedbirler aldıklarını ifade eden Yavuz, "Bölgemizde hiç görülmemiş bir fırtına olacağı söyleniyor. Bugüne kadar kuvvetli lodosa muhatap oluyorduk. Burada 27 yıllık işletmeciyim. Böyle olağanüstü bir hava olayını duymadım. İnşallah bölgemize bir zarar vermeden geçer.” dedi.

Yavuz, sahillerdeki otellerin çoğunun tedbir amaçlı kapatılacağını anlatarak, şunları belirtti:

"Tesisler barikatlarla camlarını sağlama almaya çalışıyor. Bahçe ve açık kısımlarını toparladılar. Bunun yeterli olacağını sanmıyorum. Söylenenler doğru çıkarsa afet durumu söz konusu. Kuzey Ege için yüzyılın en büyük felaketi olur. Büyük hasara yol açar. İnşallah böyle olmaz."

Akçay Mahallesi sahilinde balıkçı teknesi bulunan Erkan Çavdur, fırtınadan korumak için teknesini karaya çıkarmaya çalıştığını ifade ederek, "Sel olmasından da korkuyoruz. Sel geldiği zaman Allah göstermesin yola kadar çıkıyor. O zaman kayık, ağlar dahil her şeyi alır götürür." yorumunu yaptı.

Sadettin Canbolat da tedbir amacıyla teknesini karaya çıkaracağını söyledi.

Kaynak: