"Eğer bu millet cesaretle meydana çıkmamış olsaydı..."

"Eğer bu millet cesaretle meydana çıkmamış olsaydı..."

Eski Başbakan ve AK Parti Konya milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "Eğer bu millet cesaretle meydana çıkmamış olsaydı, eğer bu millet sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak 'Bu meydanlar bizim, bu şehirler bizim, bu sokaklar bizim, bu ülke bizim' dememiş olsaydı, bugün bu hürriyet havasını yaşayamazdık." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi Taksim Meydanı'nda protesto edildi. Akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlar sloganlar atarak darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

Taksim Meydanı'nda halka seslenen Davutoğlu, darbe girişimine büyük bir direniş gösteren İstanbul halkının muazzam bir tablo ortaya koyduğunu kaydetti.

Davutoğlu, "Milletin evlatlarına saldıranlar, Meclisimize saldıranlar, mukaddesatımıza, irademize saldıranlar bilsinler ki alacakları her ceza azdır. Bunlar cezaların en büyüğüne müstehaktırlar. Çünkü bu topraklar çok hain gördü, çok düşman gördü ama bu topraklar, bu milletin silahlarıyla, Meclisi bombalayan hainler görmedi." dedi.

Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eğer bu millet cesaretle meydana çıkmamış olsaydı, eğer bu millet sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak 'Bu meydanlar bizim, bu şehirler bizim, bu sokaklar bizim, bu ülke bizim' dememiş olsaydı, bu gün bu hürriyet havasını yaşayamazdık. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu uğurda canını feda eden bütün kahraman şehitlerimizden razı olsun. Kızılay’da, Ankara’da, İzmir’de, Konya’da, Diyarbakır’da, Trabzon’da Türkiye’nin her köşesinde toplanan kardeşlerim adına o aziz şehitlerimizin ruhuna hitaben diyorum ki 'Evet, biz nefes alıp verdikçe, evet bu dizlerde derman oldukça, bu aziz millet yanımızda oldukça kıyamete kadar kimse bu al bayrakları indiremeyecek, kimse bu milli iradeyi durduramayacak, kimse elindeki silahla bizi tehdit edemeyecektir."

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Davutoğlu, "Kimse bu devletin içinde bir başka devlet varmış gibi plan yapamaz. Kimse bu devleti idare etmek üzere halk tarafından seçilenlerin makamı beldesi, diyarı olan o Türkiye Büyük Millet Meclisine mühür vuramaz." diye konuştu.

Çanakkale şehitleri ne kadar azizse, demokrasi için meydanlara darbeciler tarafından şehit edilenlerin de o kadar aziz olduğunu vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz artık bugün kenetlenmiş bir yumruğuz. Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle tek bir yumruğuz. Tek bir yüreğiz, tek bir kalbiz, tek bir zihiniz. Bugün Malatya’da olduğu gibi Sunniye Aleviye düşman kılmak isteyenlere karşı ya da bölücü terör örgütünde olduğu gibi Türkü Kürde kırdırmak isteyenlere karşı tek bir sesle sesleniyoruz. Bu ülkede tek bir millet vardır. Tek bir devlet vardır. Tek bir bayrak vardır. Tek bir vatan vardır. Darbecilere gerekli darbeyi vurduk ama vazifemiz bitmedi. Çünkü hala kapalı kapılar ardından bir takım planlar yapanlar olabilir. Onları durduracak tek güç var o da sizsiniz."