Eğer bugün kendinize tembel hissediyorsanız...

Uzmanlar, kötü hissettiğinizde veya mutsuz olduğunuzda doğru yiyeceklerin ruh halinizi değiştirebileceğini belirtiyor.
Eğer bugün kendinize tembel hissediyorsanız...

Stresli olduğunuzda yemeniz gereken besinler…

Uzmanlar özellikle bitter çikolatanın stres hormonlarını azaltmada en etkili yöntem olduğunu belirtiyor.  Stresi azaltmakla birlikte aynı zamanda kaygı ve endişeyi de azaltmanıza yardımcı oluyor.

 Yani stresli zamanlarınızda ağzınıza attığınız bir parça bitter çikolata rahatlamanıza fayda sağlayacaktır.

Uyuşuk hissettiğinizde tüketmeniz gereken besinler…

Uyuşuk ve tembel hissediyorsanız ıspanak en önemli yardımcınız olacaktır. Ispanak folik asit deposudur ve folik asit sizin ayılmanızı sağlayacaktır.

Ispanak sevmiyorsanız Kahvaltılık gevrekler, fasulye, bezelye, mantar ve yapraklı yeşil sebzeler de folik asit kaynaklarıdır ve ıspanakla aynı işi görürler.

Sinirli olduğunuzda tüketmeniz gereken besinler…

Yeşil çayın içindeki theanine sizi sakinleştirecektir, konsantre olmanıza ve odaklanmanıza da yardım edecektir. Yani sizi sakinleştirirken aynı zamanda bir iş üzerinde çalışmanızı da sağlayacaktır.

Ayrıca yeşil çayda kafein miktarı az olduğundan öfkeli ve sinirli hissetmenize neden olmayacaktır.

Üzgün olduğunuzda tüketmeniz gereken besinler…

D vitamini eksikliği üzgün olmanızı tetikleyen en önemli etkenlerdendir. Çünkü bu durumun sonucunda vücut yeterli miktarda serotanin üretmez.

 D vitaminin besin takviyeli kahvaltılık gevreklerden ve az yağlı sütlerden alın. Bu sayede vücuda yeterince D vitamini pompalamış olacaksınız ve hemen o anda daha iyi hissedebileceksiniz.