Eğit-donat tamam

Türkiye ile ABD arasında varılan 'eğit-donat' mutabakatının ayrıntıları netleşti. Esed rejimi ve IŞİD'e karşı mücadele eden ılımlı muhalifler, Türkiye tarafından eğitilecek, ABD tarafından donatılacak.
Eğit-donat tamam

Türkiye ile ABD arasında yürütülen müzakereler sonucunda mutabakata varılan 'eğit-donat' konusu netleşmeye başladı. Üç gündür Ankara'da ABD ve Türk yetkililer arasında yürütülen müzakere sonucunda, ılımlı muhaliflerin eğitimi ve donatımının nasıl olacağı belli oldu. Suriye'de Esed rejimi ve IŞİD'e karşı mücadele eden ılımlı muhalifler, Türkiye tarafından eğitilecek. ABD ise muhaliflerin silah ve mühimmatını sağlayacak. Donatımın Türkiye gözetiminde olması kararlaştırıldı.

EĞİTİM YERİ HİRFANLI

Ilımlı muhalif diye adlandırılan ve Suriye vatandaşı olması şartıyla Türkiye'nin onayladığı isimlerin Kırşehir'e bağlı Kaman ilçesindeki Hirfanlı Jandarma Eğitim Merkezi'nde veya sınır bölgesinde başka bir merkezde eğitilmesine karar verildi. İlk aşamada 200'erli gruplar halinde 2 bin kişinin eğitim merkezine getirmesi planlandı. ABD ile yürütülen müzakerelerde Türkiye'nin ısrarla üzerinde durduğu Güvenli Bölge ve Uçuşa Yasak Bölge konuları, siyasi iradenin kararına bırakıldı. Askeri ve teknik heyetler arasında yapılan görüşmelerde, sadece üzerinde mutabakata varılan konular ele alındı.