Eğitim camiasında alo 147 sevinci

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ALO 147 hattının kapatılacağını açıklamasının ardından eğitim camiasında büyük sevinç yaşandığını dile getiren Konya Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Turhan, “Önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak” dedi.
Eğitim camiasında alo 147 sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinenin en sıra dışı bakanı olarak öne çıkan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "ALO 147" şikayet hattını kaldıracağını açıklaması eğitim camiasında sevinç yaşattı. Öğretmenlere yağmur gibi disiplin cezası yağdıran ve sürgün cezası uygulayan bu sistem eğitimciler tarafından büyük tepki görüyordu. Bakan Ziya Selçuk, "Öğretmenlerimizin kalbine, gönlüne dokunmayan bir sistemin başarılı olamaz" ifadelerini kullandı. Yeni dönemde Milli Eğitim İl Müdürlerinin öğretmenler odasının havasını teneffüs etmelerini, öğretmenlere dokunmalarının gerektiğinin altını çizdi. "Sevgiyle dokunamadığın hiçbir yerden sonuç alamazsın" sözünü ilke edinmeleri gerektiğini söyleyen Selçuk, varlık sebeplerinin öğrenciler olduğunu ve onlara hizmet edeceklerini söyledi.

“ÖNEMLİ BİR SORUN ORTADAN KALKACAK”

Eğitim Bir-Sen adına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Turhan, “Yeni Bakanımıza hem eğitim camiası hem de sendika olarak başarılar diliyoruz. İnşallah camiamızı rahatlatacak güzel icraatlar yaparlar ve daha iyi bir ortamda eğitim-öğretime devam ederiz. Öğretmen kökenli bir bakanımızın olması bizleri çok mutlu etti. Başarılı olmasını temenni ediyoruz. Çalışma anlamında değerlendirirsek önceki konuşmalarında ALO 147’nin kalkmasıyla ilgili birtakım cümleleri vardı. Bu hattın kaldırılmasıyla beraber eğitim camiamızın önemli bir sorununu ortadan kaldırmış olacaklar. Çünkü sendika olarak çok fazla uğraştığımız ve şikayet aldığımız konuların başında geliyordu. Eğitim çalışanlarından öğretmenlerimiz olsun, okul idarecilerimiz olsun zamanlarının belli bir kısmını bunlara harcıyorlardı. Bu hatta gelen kendileriyle alakalı asılsız iddialar onları zan altında bırakıyor ve bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorlardı. Hatta boş vakit bulup bunlara cevap yetiştirmekle uğraşan okul müdürü arkadaşlarımız vardı. Sendika olarak da bu konuda çok uğraşıyoruz. Dolayısıyla Bakanımızın ALO 147 hattını kaldırması çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz ve böyle bir adım attığı için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

huseyin-turhan.png

“EĞİTİM SİSTEMİMİZ DÜZENE GİRECEK”

Yeni Bakan Ziya Selçuk’la beraber eğitim sisteminde de olumlu gelişmeler yaşanacağını kaydeden Hüseyin Turhan, “Bakanımızın söylemlerine baktığımız zaman eğitim sistemimizin düzene gireceğinden oldukça ümitliyiz. Öğretmenler odasının havasını solumuş, öğretmenlik yapmış bir kişinin problemlere hakim olması önemlidir. Basın açıklamaları ve konuşmalarında Bakanımızın yapı ve sınav sistemiyle ilgili birtakım cümleleri var. Özellikle liselere geçiş anlamında sınav sisteminde çok fazla değişiklikler oluyor. Bu kadar sık sistem değişikliği hem öğrencilerimizin psikolojisi hem de öğretmenlerimiz açısından birtakım sorunlar ortaya çıkarıyor. Bir de tabi bunların hazırlıksız bir şekilde ortaya atılması ve uygulanmaya çalışılması da yine problem oluşturuyordu. Bakanımızın söylemiş olduğu ‘Oyunun ortasında kural değiştirmeyeceğiz’ cümlesini de yerinde buluyoruz. Bu konuda Bakanımızın atacağı adımları bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“PERFORMANS SİSTEMİ KANAYAN YARAMIZDI”

“Sayın Bakanımızın öğretmen performansıyla ilgili cümlelerini de pozitif buluyoruz.” diyen Turhan,  “Performans sistemi son birkaç yıl içinde bizim kanayan yaramız haline gelmişti. Önce okul müdürünün değerlendirmesi gibi durumlar söz konusu oldu. Bu da okul ortamlarında idare ile öğretmenin arasını bozacak şekildeydi. Bunlar uygulanamadı. Huzursuzluk veriyordu. Subjektif değerlendirmelerle öğretmenlerin huzurunun bozulması doğru bulmuyorduk. Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Okullarımızı gezip baktığımız zaman öğretmenlerimizin çoğunlukla dile getirdiği konuydu. Önemli bir problemi daha ortadan kaldırmış olacak inşallah. Umarız başarılı olurlar, memleketimiz için herkes için güzel bir çalışma dönemi geçirirler, eğitimde bilimsel çalışmalara ağırlık verirler, herkesin kabul edebileceği bir ortamın oluşmasını temenni ediyoruz. Yapılacak her pozitif işte de sendika olarak yanlarında olacağımızı ve destek olacağımızı belirtiyoruz.” İfadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ