Eğitime yatırım, geleceğe yatırım

Yeni Haber - İsmail Poçan
Eğitime yatırım, geleceğe yatırım

Altınekin, Akıncılar İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Orta Okulu düzenlenen törenle açıldı. Törene katılan Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Türkiye’de ne kadar eğitimli insan olursa o kadar gelişme hızımız artar” dedi. Bugüne kadar eğitime sürekli destek verdiklerini belirten Milletvekili Mustafa Kabakçı ise eğitimde çocukların hiçbir korkusu olmayacak. Geleceği hep beraber inşa edeceğiz” diye konuştu

Altınekin’in eğitime katkısı sürüyor. Akıncılar Mahallesi’nde yapımına 2013 yılında başlanan 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilen Akıncılar İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu açıldı.  Altınekin Akıncılar Mahallesi’nde düzenlenen açılışa Ak Parti Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Kabakçı, Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Hançerli, Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, Altınekinliler Yardımlaşma ve dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

egitime-yatirim-gelecege-yatirm-(2).jpg

ALTINEKİN HAK ETTİĞİ YERLERE GELECEK

Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2013 yılında başlanan 16 derslikli ve yatılı Akıncılar İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Orta Okulu büyük bir özverili çalışma ile 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildiğini söyledi. Okulun Akıncılar’a kazandırılmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun büyük emeği olduğunu belirten Dere, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun isminin okula verilmesi teklifini sunduk. Fakat kendisinin göstermiş olduğu tevazu nedeniyle bunu gerçekleştiremedik” dedi. Yapılacak yeni projelerle Altınekin eski görünümünden kurtulup hak ettiği yere geleceğini belirten Dere, “İmam Hatip okullarının dini hayattaki rolü asla küçümsenemez. Bu okullar sayesinde dini hassasiyeti yüksek olan öğrenciler topluma kazandırılmaktadır” diye konuştu.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Konya’nın eğitim sorunlarını çözmek üzere devlet, millet elele hep birlikte hareket ettiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Hepimizi biliyoruz ki tüm problemlerin başı eğitim. Eğitimi çözersek bütün problemleri çözmüş oluyoruz. Sokaktaki bir problemden en tepedeki yönetim problemine kadar tüm işlerin artık eğitimden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Birinci önceliğimiz eğitim. Kaymakamımız rehberliğinde işin başından beri bilgimiz dâhilinde güzel bir örnek teşkil edildi. Bu hizmetle vatandaşlarımız çocuklarını başka yerlere göndermek zorunda kalmayacaklar. Geçen yıl dershanelerin kapatılmasıyla başlayan süreçte dershaneler kapatılacak. Çocuklarımız biraz önce bize bildirdiler. Biz buradan dershaneye gidemiyoruz. Nasıl olacak da biz Konya’daki İstanbul’daki Ankara’daki bir üniversiteyi kazanacağız. Bakanlığımızdan bu konuyla ilgili genelge tüm illerimize ulaştı. 10 Ekim’e kadar öğrencilerimiz hangi derslerden ek ders almak istiyorlarsa bununla ilgili yazılı dilekçelerini okul müdürlüklerine iletiyorlar. Biz il ve ilçe yönetimleri olarak çalışmalarımız tamamlıyoruz ve 17 Ekim’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da bu ihtiyaç karşılanmış olacak” şeklinde konuştu.

egitime-yatirim-gelecege-yatirm-(5).jpg

ÖNEMLİ BİR TARİH YAZILIYOR

“Akıncılar’da önemli bir tarih yazılıyor” diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “2700 nüfuslu bir mahallede bir İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu açılıyor. Hakikaten önemli bir gelişme. Devlet katkısı olmadan tamamen halkımızın katkılarıyla yapılan bir bina. 6360 sayılı yeni yasadan sonra Akıncılar’a yakıştı. Altınekin içerisindeki 700 kişilik düğün salonu Kamu İhale kurumunda. İhale yapıldı. Zemin etüdüne kadar yapıldı. 3 trilyonluk bir yatırımı yakın bir gelecekte Altınekin’e kazandıracağız” diye konuştu.

egitime-yatirim-gelecege-yatirm-(9).jpg

TÜRKİYE’Yİ DURDURABİLECEK HİÇBİR GÜÇ YOK

Ak Parti’nin görevde olduğu 12 yıllık sürede Türkiye’de değişmeyen bir şey kalmadığını belirten Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı “Yeni bir Türkiye’ye doğru yeni Cumhurbaşkanımızla ve Başbakan’ımızla 2023 ve 2071’e yürümeye devam ediyoruz” dedi. Türkiye’nin bu dönemde bölünmüş yollarla, hızlı trenle ücretsiz kitaplarla tanıştığını ifade eden Kabakçı, şöyle devam etti; “Neticede devlet milletle barıştı. Millet de bütün imkânlarını seferber edip bu okulu yaptı. Bundan sonra Türkiye’yi durdurabilecek hiçbir güç yok. Eskiden bir kara tahta ile tebeşir bulunuyordu. Şimdi ise Türkiye ciddi imkânlarla tanıştı. Bugüne kadar 1 milyar 754 milyon ücretsiz kitap dağıttık. 205 bin yeni derslik yaptık. Eğitimde çocukların hiçbir korkusu olmayacak. Ben inanıyorum ki biz en seçkin üniversitelere Akıncılar’dan bu çocukları göndereceğiz. Geleceği hep beraber inşa edeceğiz”

egitime-yatirim-gelecege-yatirm-(7).jpg

BU OKUL ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Devlet ve vatandaş iş birliği ile Konya’da çok güzel örnekler yapılabildiğini ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, bunda yerel yönetimlerimizin katkısının büyük olduğunu söyledi. En güzel imkânların öğrencilerin ayaklarına getirdiklerini belirten Türkmenoğlu, “Buraya ilk geldiğimde kız çocuklarımız okumak istediklerini söylediler. Ama bunla ilgili  ilçeye gitmekle ilgili problemler yaşanabiliyor diye belirttiler. En güzel imkan şu anda ayaklarına getirildi. İnşallah öğrencilerimiz bunun hakkını layıkıyla vereceklerdir” dedi. İhtiyaçların çeşitlenerek devam ettiğini belirten Türkmenoğlu, “Önemli olan bu ihtiyaçlara çözüm bulabilmek. Bunları gerçekleştirecek ehil insanları görev verebilmek. Altınekin’de, Konya’da Türkiye’de vatandaşlarımız ehil insanlara görevleri de veriyorlar. Geçtiğimiz günlerde 40 bin öğretmen ataması yapıldı. Türkiye’nin en büyük sorunlarında biri olan öğretmen açığı son 12 yılda bu zamana kadar yapılan atamaların kat ve kat üstünde öğretmen atamaları yapıldı. Altınekin’in bu günleri çok iyi idrak ettiğini düşünüyorum. Buradan geleceği şekillendirecek gençlerimiz çıkacak. Buna canı gönülden inanıyorum. Anadolu insanının yetiştirdiği değerlerin nerelere geldiğini gördük. Bu okul öğrencilerin geleceği çok parlak. Buradan da memlekete faydalı insanlar yetişecektir” ifadelerini kullandı. 

egitime-yatirim-gelecege-yatirm-(1).jpg