Eğlenerek öğreniyorlar

Dr. Mustafa Öten Yaz Okulu şehrin dört bir yanından gelen yüzlerce çocukla buluştu. Yaz okulu kapsamında  “Kuran Öğreniyorum” şenliği gerçekleşti. Çocuklar şenlikte hem eğlendi hem de Yaz Okulu’nda ürettikleriyle öğrendiklerini sergiledi.
Eğlenerek öğreniyorlar

Okul Bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Ayata, öğrenciler ve veliler katıldı.

Dr. Mustafa Öten İlkokulunda ilk kez bu kapsamda bir yaz okulu ile tanışan çocuklar yaklaşık bir ay boyunca Kur’an eğitimi, peygamberimizin hayatı, din ve sosyal hayat, teknoloji ve tasarım, tekvando, kick boks, masa tenisi, origami, drama, geleneksel çocuk oyunları, masal okuma, eğlenceli deneyler, koro çalışmalarında çok şey öğrendiler. Atölye çalışmalarının yanında düzenlenen gezilerde de bilimi, tarihi, sanatı tanıma fırsatı buldular, eğlendiler.

eglenerek-ogreniyorlar-2.jpg

Program hakkında bilgi veren Dr. Mustafa Öten İlkokulu müdürü Mehmet Bay şunları söyledi: “21 sınıf, öğretmen ve 250 öğrencisiyle 11 Temmuzda başladığımız yaz okulumuz Konya’mızın halk eğitimi bünyesinde okullarda düzenlenen en büyük yaz okulu olma özelliğini taşıyor. Bu bağlamda velilerimize ve çevre halkımıza gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Yaz okulumuzda çocuklarımızın Kur’an eğitimini ve dini bilgileri zevkle ve severek alabilmesi için sosyal etkinliklerle güçlendirilmiş bir program hazırladık. Böylece çocuklarımız yaz tatilini hem eğlenerek geçirmekte hem de Kur’an-ı severek öğrenmektedir. Yaz okulumuz 19 Ağustos’a kadar bütün hızıyla devam edecektir. Özellikle çocuklarımızın geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmeleri ve evde aileleriyle beraber oynamaları hususunda velilerimiz çok memnun olduklarını dile getirdiler. Bu hususta bizleri kırmayıp eğitim programımıza dahil olan Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim görevlisi Osman Bozdemir Hocamıza çok teşekkür ederim. Ayrıca bu programın başarıyla yürütülebilmesi için desteklerini esirgemeyen il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, Selçuklu belediyemize, Selçuklu halk eğitim müdürlüğüne, çalışanlarımıza, öğretmen ve velilerimize şükranlarımı sunarım.”                                                     

Mahalledeki tüm çocukların da katıldığı şenlik, başarılı öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve  katılımcıların günün anısına hazırlanan tuale parmak basmalarıyla son buldu. Çocuklar, veliler ve gönüllü öğretmenler sene içinde de farklı çalışmalarla yine bir araya geleceklerini belirttiler.

eglenerek-ogreniyorlar-3.jpg