Eker: Bu Fetoş ABD'ye de zarar verecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Amerika Birleşik Devletleri'ne de bu Fetoş zarar verecek. Onlara da zarar verecek. Bunlar, okullarının olduğu bütün ülkelere potansiyel tehlike ve potansiyel zarardır çünkü bu münafıktır." dedi.
Eker: Bu Fetoş ABD'ye de zarar verecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Amerika Birleşik Devletleri'ne de bu Fetoş zarar verecek. Onlara da zarar verecek. Bunlar, okullarının olduğu bütün ülkelere potansiyel tehlike ve potansiyel zarardır çünkü bu münafıktır." dedi.

Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun önünde devam eden demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitap etti.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi cesaret ve şecaatiyle dünyademokrasi ve özgürlük tarihine altın sayfa ekleyen milletin mensubu olduğu için Allah'a şükrettiğini belirten Eker, şöyle devam etti:

"O gece, ihanet gecesiydi. O gece, Türkiye düşmanlarının, Türkiye Cumhuriyeti'ni milleti ve ülkesiyle çökertmeye çalıştığı uzun ve karanlık bir geceydi ama o gece siz inançla, sabırla, imanla ve inatla ona karşı durdunuz. Değerli kardeşlerim, sizin şanlı direnişinizle, mücadelenizle milletin düşmanları püskürtüldü. O karanlık geceyi planlayan FETÖ, Fetöşistler, Türkiye'nin bir Suriye'ye dönüşmesini, bir Irak'a dönüşmesini, bir Libya'ya dönüşmesini arzu ettiler ama onların hesabı, onların tuzağı Allah tarafından bozuldu çünkü bu asil millet, asaletiyle, cesaretiyle ve şecaatiyle bunu engelledi."

"Bu hain çete Türkiye'den ne istiyor?" diyen Eker, Türkiye Müslümanların umudu olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ortadoğu, Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkasların umudu olduğu için Türkiye'yi çökertmek istediklerini vurguladı.

"Bütün ülkeleri dostça uyarıyoruz"

Eker, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'dan istendiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını ve hukukunu, Türk milletinin hakkını ve hukukunu Allah'ın izniyle koruyacak, bu uğurda her türlü mücadeleyi vereceğiz. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerekli teşebbüste bulundu. Başkan Obama ile görüştü. Sayın Başbakanımız Binali Bey, Başkan Yardımcısı Biden ile görüştü ve her türlü gerekli teşebbüs yapıldı. Dosya ise dosya, belge ise belge, kanıt ise kanıt. Biz diyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri'ne de bu Fetoş zarar verecek. Onlara da zarar verecek. Bunlar, okullarının olduğu bütün ülkelere potansiyel tehlike ve potansiyel zarardır. Çünkü bu münafıktır. Münafıktan yardım olmaz, münafıktan ancak ve ancak zarar olur. Bütün bu ülkeleri biz dostça uyarıyoruz. Kardeşçe uyarıyoruz."