"Ekolojik Kadın Köyü" festivali başladı

"Ekolojik Kadın Köyü" festivali başladı
"Ekolojik Kadın Köyü" festivali başladı

Harran ilçesinde 1. Uluslararası "Ekolojik Kadın Köyü" festivali törenle başladı.   

Harran Belediyesinin ve Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği'nin işbirliğinde gerçekleştirilen festival, İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneğince hazırlanan "Kadın" temalı fotoğraf sergisinin açılmasıyla başladı. 

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ekolojik Kadın Köyü" projesi için kendisine ait 10 dönümlük bir alan tahsis ettiğini belirtti.

Festivale ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Özyavuz, 4 gün sürecek festivale yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda sanatçı ve basın mensubu davet edildiğini söyledi. 

"Ekolojik Kadın Köyü" projesinin dünyada ve Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Özyavuz, gerçekleştirilecek proje sayesinde mağdur kadınların hem meslek öğreneceğini hem bilgi sahibi olacaklarını, bunun da kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ise projenin tarihin ilk üniversitesinin kurulduğu ve çok sayıda ilim adamının yetiştiği Harran ilçesinde yapılacak olmasının çok önemli olduğunu belirterek, projenin dünyaya örnek olabileceğini ifade etti.

Festival, sıra gecesi ekibinin eserlerini seslendirmesi ve havai fişek gösterisiyle başladı.

Açılışa, Avustralya milletvekili Şirvan Ekici, Danimarka milletvekili Hüseyin Araç, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit, Projenin Koordinatörü Hüzün Yücel, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.