Ekrem Dumanlı'ya protesto!

Yeni Akit Gazetesi Muhabiri Mehmet Özmen'e saldıran Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Zaman'ın Yeni Bosna'daki binasının önünde protesto edildi.
Ekrem Dumanlı'ya protesto!


Yeni Akit Gazetesi ve çalışanları adına basın açıklaması yapan Yeni Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu; "Bu atılan tokat, yırtılan gömlek, kırılan gözlük, sadece muhabirimiz Mehmet Özmen'e değil, tüm basın camiasına yapılmış bir saldırıdır" dedi.
 
TÜYAP kitap fuarında geçtiğimiz hafta korumalarıyla birlikte Yeni Akit Gazetesi Muhabiri Mehmet Özmen'e saldıran ve linç ettiren Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Yeni Bosna'daki Zaman binası önünde protesto edildi. İnsan Hakları Savucuları Derneği, Genç Memur-Sen Derneği, Fatih Akıncıları Derneği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da katıldığı protesto eylemine birçok gazeteci de destek oldu. Protestocular gazete binası önünde ''Zaman Kalleşlik Zamanı", "Tokatçı Ekrem", "Basına kalkan eller kırılsın", "Sizin hoşgörünüz Yahudi ve Hristiyan'a mı?'' yazılı pankartlar açarken, tekbirler de getirdi.
 
KARAHASANOĞLU: SİYONİZME HOŞGÖRÜ, ALNI SECDELİYE TOKAT
 
Yeni Akit Gazetesi ve çalışanları adına basın açıklaması yapan Yeni Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu; "Dün 28 Şubat'çılardan korkmadık. Bugün de paralel yapıya eyvallah edecek değiliz. Filistinlilere soykırım uygulayan Siyonistlerle bile, hoşgörü kavramının arkasına saklanarak iyi ilişkiler içerisinde olmayı kendisine prensip edinen bu grup, alnı secdeli insanlara attıkları tokadın, yırtıkları gömleğin, kırdıkları gözlüğün hesabını vereceklerini unutmamalıdırlar. Bir yandan milliyetçi insanları, 'PKK ile anlaşma yapılıyor' diye kışkırtıp... Diğer yandan da, saf tabanına 'Güneydoğuda BDP'ye oy verin' çağrısı yapanların yüzlerindeki maske düşmüştür" dedi.
 
"BU TOKAT TÜM BASIN CAMİASINA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"
 
Bu saldırganlığın arkasında yatan gerçeğin bunlar olduğunu ifade eden Karahasnaoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi: "Mehmet Özmen'e atılan tokat, bu gerçeğin kamuoyuna duyurulmasını önlemek içindir. Düşürülen maskeyi, gözlerden kaçırmak içindir. Bu atılan tokat, yırtılan gömlek, kırılan gözlük, sadece muhabirimiz Mehmet Özmen'e değil, tüm basın camiasına yapılmış bir saldırıdır. Paralel Yapı'nın kendisine gelmesini, sorumluların muhabirimizden ve gazetemizden özür dilemesini, aksi takdirde mahkemeler önünde bu saldırganlığın hesabını vereceklerini tüm kamuoyuna ilan ediyoruz."