El-Bir dünyaya uzanacak

YENİHABER - MERVE ATEŞ
El-Bir dünyaya uzanacak

İhtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak amacıyla kurulan El- Bir Yardımlaşma ve dayanışma derneği faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Derneğin yönetim kurulu üyesi Abdullah Ağralı Konya’da bulunan sivil toplum kuruluşları ve derneklerin birbirinden bağımsız çalışmasını da eleştirdi.

 İhtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak amacıyla kurulan El- Bir Yardımlaşma ve dayanışma derneği faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Derneğin Yönetim kurulu üyesi Abdullah Ağralı   derneğin kuruluş amacını şehirde ve dünyadaki mazlumlara yardım etmek  olduğunu aktardı. Hedeflerinin Afrika ve Orta Doğu’da ki  son gelişmelerden dolayı iç savaşa maruz kalan bölge insanını insani yardımlarla buluşturmak olduğunu söyledi. Ağralı “  1,5 yıl önce kurulan El-Bir yerli ve yabancı gönüllü üyelerimizi koordine ederek, tercümanlık yaparak, yaralı ve hastaların gerekli tedavilerini  yaptık.2 bin aileye konut bulmada elektrik su abonesi yapmada eşyaların teminin de yardım olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Dedi.

KONYA  DERNEKLERİNDE KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR

Konya’da bulunan sivil toplum kuruluşları ve derneklerin birbirinden bağımsız çalışmasını da eleştiren Ağralı, “ Konya’da çok sayıda uyardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşlarımız var. Fakat bu kadar çok olmasına rağmen koordinasyon eksikliğini gördük. Koordinasyonu sağlayarak yaptığımız yardımların daha düzenli bir şekilde ulaşmasını amaçlıyoruz. El-Bir yardım faaliyetlerini sistematik bir şekilde ilerletmek amacıyla kurulan bir dernek olmuştur” ifadelerini kullandı. 

el-bir-abdullah-agrali--3.jpg