El Kaide Yemen‘de havalimanı ele geçirdi

El Kaide örgütü ve örgütle birlikte hareket eden Sünni aşiretler Yemen'in güneydoğusundaki bir petrol üretim tesisiyle havalimanını ele geçirdi.
El Kaide Yemen‘de havalimanı ele geçirdi

Ele geçirilen havalimanı Aden Körfezi'ne kıyısı bulunan Hadramaut vilayetinin başkenti olan Mukalla şehrindeydi.

Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren yetkililer, Yemen ordusuna bağlı birliklerin herhangi bir direniş göstermeden havalimanı ve petrol terminalinden çekildiğini söyledi.

Associated Press haber ajansına bilgi veren yetkililer ise sabah saatlerinde Mukalla çevresinde ordu birlikleri ve El Kaide militanları arasında çatışmalar yaşandığını, ancak ordunun saldırılara karşı koyamayarak bölgeyi terk ettiğini söyledi.

El Kaide militanlarının havalimanını ele geçirdikten sonra tankerlere petrol ikmali yapılan terminali de rahatça ele geçirdiği ifade ediliyor. 

Arap Yarımadası El Kaide'si olarak da bilinen Yemen'deki El Kaide yapılanmasının, örgütün Orta Doğu'daki en güçlü kanadı olduğu düşünülüyor.

El Kaide militanları Yemen'deki son iç karışıklık döneminde, hükümetle savaşan Şii Husi milislerine karşı Sünni aşiretlerle birlikte hareket etmeye başlamıştı.BBC TÜRKÇE