El konulan FETÖ malları 13 milyarı geçti

Bakan Özhaseki, FETÖ'ye ait taşınmazlardan şimdiye kadar ele geçirilenlerin değerini açıkladı.
El konulan FETÖ malları 13 milyarı geçti

İnsanları başta ikramları ve yumuşak gösterdikleri yüzleriyle ağına çekenFETÖ'nün, yardım paralarıyla bir finansal ağ kurduğu biliniyor. Örgüt, deşifre olmadan önce, uygun gördüğü kişileri hem maddi yönden destekliyor hem de kilit yerlerdeki adamlarıyla önlerini açıyordu. Bu şekilde birçok kişi milyoner oldu. Bugün yardım paralarıyla inşa edilen bu servet, tek tek ellerinden çıkıyor. 

'VGM'YE AKTARILAN 2 BİN 941 ADET'

Darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yapılanmasının yanı sıra mali yönüne de operasyon başlatıldı. Bu çerçevede FETÖ bağlantılı birçok kişi ve kurumun mallarına el konuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasekide, Kayseri'nin Talas ilçesindeki tarihi Fevzioğlu Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün el konulan taşınmazlarına dair bilgi verdi.

FETÖ'nün mali kaynaklarının kesildiğini vurgulayan Özhaseki, "Tapu kadastroya intikal eden bilgiler her gün değişiyor. Arkadaşlarımın dün verdikleri bilgilere göre, hazineye intikal eden bunlara ait taşınmaz sayısı 2 bin 941 adet. Vakıflar Genel Müdürlüğüne intikal eden taşınmaz sayısı 2 bin 84 adet.

'ÖZEL ÇALIŞMAYLA YAKALANANLAR VAR'

Ayrıca özel bir ihtimamla, arkadaşlarımızın çabalarıyla durdurdukları, kanun hükmünde kararnamede yer almayan bin 174 adet daha taşınmaza el konuldu. Bütün bunların değeri 13 milyar lirayı geçmiş vaziyette. İleride ele geçeceklerle nereye doğru varır bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA