Elazığ'da şehitler için tören

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Yusuf Kenan Mutlu, Serhat Öztürk ve Elvan Özbay için tören düzenlendi.
Elazığ'da şehitler için tören

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Yusuf Kenan Mutlu, Serhat Öztürk ve Elvan Özbay'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Bir çocuk babası Öztürk (30), iki çocuk babası Özbay (45) ve üç çocuk babası Mutlu'nun (50) Türk bayrağına sarılı naaşları törenin düzenlendiği Elazığ Havalimanı'na getirildi. Şehitlerin naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Elazığ terör karşı kale gibi duracak

Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, dün İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan hain saldırıda hayatlarını kaybederek şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, bu menfur saldırıda yaralanan ve halen değişik hastanelerde tedavilerine devam edilen 98 emniyet mensubu ve sivil vatandaşlara da Allah'tan acil şifalar niyaz etti.

Terör örgütünün hiç bir zaman toplumsal destek görmediğini, teröre karşı devamlı devletin ve milletin yanında yer almış ve huzur şehri olarak bilinen Elazığ'da gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirten Zorluoğlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve onların destekçileri şunu çok iyi bilmelidirler ki, bu hadise Elazığ'daki birlik ve beraberlik ruhunu, farklılıkları zenginlik sayan dayanışma anlayışını ve teröre karşı 600 bin Elazığlının dik duruşunu en ufak bir şekilde etkilemeyecek. Bilakis Elazığ teröre karşı adete bir kale gibi durarak tarihi misyonunu sürdürmeye devam edecektir." diye konuştu.

Bu mukaddes topraklarda var olmanın, huzur içerisinde yaşamının bedelinin hep ağır olduğunu kaydeden Zorluoğlu, bu memleketin ve milletin şanını, şerefini, namusunu, haysiyetini ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak ve onbinlerce şehitler verilerek sağlanabildiğini vurguladı.

Zorluoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerler, vatan, bayrak, namus, dini sıkı sıkı korunmaya ve dimdik ayakta durmaya inşallah devam edecektir. Emniyet teşkilatımız, polislerimiz, askerlerimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da bu vatanı, kutsal değerlerimizi muhafaza etmeye devam edeceklerdir. Biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçemeyeceğiz. Ama şehitlerimizin kanları da kesinlikle yerde kalmayacak. Onlara, bu alçakça saldırıyı yapanlara da mutlaka en ağır cezalar verilecektir."

Şehit aileleri tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Bir şehit yakını, "Ben ne yaparım onsuz, benim canımı aldılar." diyerek ağıt yaktı.

Terör saldırısında yaralanan bazı polis memurlarının da katıldığı törende, İl Müftüsü Peyami Güngör'ün okuduğu duanın ardından Mutlu'nun naaşı memleketi Malatya'ya, Öztürk'ün cenazesi Ankara'ya, Özbay'ın naaşı da Kütahya'ya uğurlandı.

Törene, şehitlerin aileleri ve yakınları ile AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.