Elazığ'da yurdu zarar gören üniversitelilerden teröre tepki

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda kaldıkları yurt kullanılamaz hale gelen üniversite öğrencileri, terör saldırılarına tepki gösterdi.
Elazığ'da yurdu zarar gören üniversitelilerden teröre tepki

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristllerin bomba yüklü araçla düzenledikleri ve 3 polisin şehit olduğu, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişinin yaralandığı saldırıda zarar gören Türkiye Gençlik Vakfına (TÜGVA) bağlı olarak faaliyet gösteren Asımın Nesli Erkek Öğrenci Konuk Evinde kalan öğrenciler, terörü lanetledi.

Normal kapasitesi 70 kişi olan ancak tatil döneminde yaz okulu için sadece 20 öğrencinin bulunduğu yurtta kalan öğrenciler, yaşadıkları patlama anını ve tepkilerini AA muhabirine anlattı.

Türkiye, tek yürek olarak bu sıkıntıları aşacak

Yurtta kalan Fırat Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 2. sınıf öğrencisi İsmail Seyis, patlama sırasında deprem oluyor zannettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sonra cam basınçla üzerime patladı. Odada tektim ve ranza önümü kapattığı için ne olduğunu bile anlamadım. Kalktığımda ortalık toz duman içerisindeydi. Biraz zaman geçtikten sonra sakinleştik ve arkadaşlarla birlikte odalara baktık, yaralı falan var mı diye. Allah'tan kimseye bir şey olmamıştı. Memleketimizden buraya okumaya geldik ama bu patlamadan dolayı herkes mağdur oldu, herkesin psikolojisi bozuldu."

Yaşananların kabul edilemez olduğunu anlatan Seyis, Türkiye'nin tek yürek olarak bu sıkıntıları aşacağını ve terörü alt edeceğini kaydetti.

Halk devletin arkasında

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü okuyan 20 yaşındaki Enes Zafer Baş ise patlama anında aynı bölümde okuyan arkadaşı Turgay Hopal ile odada olduklarını ifade etti.

Okula gitmek için hazırlık yaptıklarını ve o sırada telefondan haberlere baktıklarını dile getiren Baş, "Bir anda ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde patlama oldu. İlk önce deprem oluyor sandık, sonra camlar falan patlayınca bayağı korktuk." dedi.

Patlamanın etkisiyle kapalı olan kapının yerinden çıkarak odanın ortasına geldiğini, banyo kapısının da kırılarak ikiye bölündüğünü aktaran Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiçbir şey kalmadı. Onların Allah belasını versin. Beklemediğimiz bir anda oldu. Sınavımız vardı o gün. Bunlar, son demlerini yaşıyorlar artık. İnşallah son olur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Polis ağabeylerimiz şehit oldu. Onların durumu daha kötü. Biz bir şekilde atlattık."

Baş, Türkiye'nin hiçbir terör örgütüne teslim olmayacağını ve halkın devletin arkasında dimdik durmaya devam edeceğini belirtti.

Öğrencilerden Hüseyin Cerrah da saldırı sonucu yurtlarının büyük zarar gördüğünü anlatarak, terör örgütüne tepki gösterdi. Terör örgütlerinin son demlerine geldiklerinin farkında olduğunu kaydeden Cerrah, "Onlar son demimizde nasıl hırpalarız, milleti nasıl böleriz çabasına girdiler. İnşallah bunlar yakın zamanda bitecek. Devletimizin de bu yönde çalışmaları artarak devam ediyor. İnşallah devletimiz ve milletimiz bu olayları da atlatacaktır." ifadelerini kullandı.

"100 bin liranın üzerinde zarar var"

Yurt sorumlusu Abdurrahman Kumtepe de Emniyet Müdürlüğüne yapılan hain saldırıdan hem maddi hem de manevi yara aldıklarını söyledi.

Kumtepe, yurtta kalan 20 öğrenciden 5'inin sınav için üniversitede, diğerlerinin ise yurtta olduğunu belirtti. Saldırıda öğrencilerin yaralanmadığını ifade eden Kumtepe, "Binamız oturulmayacak hale geldi. Bir personelimiz hafif yaralandı." diye konuştu.

Öğrencilere hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Kumtepe, "Şu anda öğrencilerimizi başka bir yurda yerleştirdik. Burası onarılacak. Yetkililerimiz gelip gerekli hasar tespit çalışmasını yaptılar. Gözle görülen cam aksamı, kapı, pencere, asansörler, hiçbiri kalmadı. 100 bin liranın üzerinde zarar var." dedi.