Elazığ’da zabıtadan gıda ve kaldırım ihlallerine denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gıda üretimi, satışı yapan iş yerleriyle, kaldırım ihlallerine ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Elazığ’da zabıtadan gıda ve kaldırım ihlallerine denetim

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından halk sağlığının korunması amacıyla fırın, lokanta, pastane gibi gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca vatandaşların huzurunun tesisi amacıyla seyyar satıcılarla mücadele ve kaldırım ihlallerine yönelik de çalışma yaptı. Gıda üretimi ve satışı yapılan noktalara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde iş yerlerinin genel temizlik koşulları, hijyen kurallarına uygunluk, gıdaların son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları ve gramaja uygunluğunu inceledi. Özellikle iş yerlerinin ruhsatlarını da kontrol eden ekipler, cadde ve sokaklarda da denetim yaptı. Kaldırım ihlali yapanlara ile seyyar satıcılara müdahale eden ekipler, uyarıda bulundu.

Elazığ Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşların hazır gıdaları gönül rahatlığı içinde güvenle tüketmelerini sağlamak amacıyla zabıta ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdürdükleri belirtilerek, eksikleri bulunan iş yerlerine gerekli uyarı ve cezai müeyyidelerin uygulandığı kaydedildi.

Elazığ’da zabıtadan gıda ve kaldırım ihlallerine denetim

Kaynak: