Elazığ’daki yetkililerden darbe açıklaması

Elazığ'da sözde askeri darbe girişimi olmadığını belirten yetkililer açıklamalarda bulundu.
Elazığ’daki yetkililerden darbe açıklaması

Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimleri sonrasında ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet etmesi sonucu Elazığ’da da vatandaşlar sokaklara çıktı. Valilik önünde toplanan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi. Valilikte bir araya gelen Vali Vekili Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Karahan Çelik ve İl Emniyet Müdür Vekili Erhan Zeren açıklama yaptı.
Vatandaşların bir kere daha gönüllü olarak egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu belirten Vali Vekili Üzeyir Yılmaz, ildeki askeri yetkililerin sözde darbe girişimine hiçbirinin destek vermediğini söyledi. Milletin idaresinin zorbalıkla, bu tür alçak saldırılarla asla kırılmayacağını ve yok edilemeyeceğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Karahan Çelik ise, “Elazığ’daki vatandaşlara, idarecilere, ordumuzun mensuplarına, emniyete, bu alçaksa saldırıya meydan vermedikleri için çok teşekkür ediyorum. Halk yine vatanına sahip çıkacak. Her türlü saldırı bertaraf edecektir” dedi.
Devletin polisi ve askerinin her zaman 18 yaşında olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdür Vekili Erhan Zeren'de, “ Bu hainlerin kafasına balyoz gibi Türk polisi inecektir. Bundan kaçış ve kurtuluş yok” diye konuştu.