Ali Kaya

Ali Kaya

Elçiye Zeval Olmaz

Elçiye Zeval Olmaz

Geçen hafta yazdığımız “Ben AK Partiliyim Ama” başlıklı yazımıza tepkilerin olduğunu bir haftadan beridir gelen arkadaş çevremin ziyaret ederek, gelemeyip telefon açarak veya  mesaj göndererek öğrenmiş bulunmaktayım. Hani bir deyim vardır Elçiye zeval olmaz diye.
 
İşte ben bir elçi olarak bana şahsen gelen eleştirileri veya övgüleri sizlere aktarmak istiyorum. Son bir haftadır bazı arkadaşlarım yine aynı serzenişte bulundular. “Ben AK Partiliyim ama oy vermeyeceğim çünkü ilçemdeki AK Parti Belediye Başkan Adayını yanlış tercih olarak görüyorum, AK Parti tabanın sesine kulak tıkamaya başladı, yerel yönetimlerin fikri sorulmamakta veya temayül sonuçlarına hiç dikkat edilmiyor” gibi serzenişlerde bulundular. Yanıma gelip özellikle “Partiden hiçbir beklentim yok ama yapılan yanlış tercihlerden dolayı oy vermeyeceğim” diyen kişiler azımsanamayacak kadar çok dertli insanlar.
 
Bunların hepsinin ortak görüşleri AK Partili olduklarını söylemeleri ve en önemlisi de Sayın Erdoğan’a olan sevgileri ve onu Liderleri olarak benimsemeleridir. Fakat AK Parti Merkez ve İl yönetiminin yaptığı hatalara tepkimizi gösteriyoruz diyorlar. Bu kişilerden hemen hepsine ortak soru olarak Konya Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Sayın Uğur İbrahim Altay beyin adaylığı hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu oldu ve hepsinin ortak cevabı “Doğru bir karar Uğur Başkanı destekliyoruz oldu” ne kadar ilginç bir durum bu anlattıklarım özellikle Konya ilinin tüm geneline isnat edilemez fakat özellikle büyük taşra İlçelerinde Adaylara bu tepkinin olması ve AK Partinin Konya Büyükşehir Adayı Sayın Uğur Bey’e  bu desteğin  hayli fazla olması da işin diğer ilginç tarafı.
 
Bu da Konya genelin de AK Partinin Büyükşehir Adayı Sayın Uğur İbrahim Altay Bey en doğru tercih olarak kendini göstermesi sonucu merkez ve taşra ilçelerinde büyükşehir oylarının hayli yüksek olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Fakat yerel de özellikle taşra da  yani İlçe Belediye Başkanlığı seçiminde aynı teveccühü görmek zor olacak gibi görünüyor çünkü yerelde  AK Partiden veya Cumhur İttifakından aday olan kişilerin karşısında AK Parti’den veya Cumhur İttifakından  aday olamayıp başka partiden aday olan güçlü isimlerin tabandaki oy  karşılığı ne olur bilinmez fakat büyük bir çekişme olacağını tahmin etmek zor değil.
 
Serzenişte bulunan kişiler abi bunları da yaz sesimiz ol dediler elçiye zeval olmaz dedik biz de aktarıyoruz.
 
Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde aday adaylarını il teşkilatına bir defa dahi davet etmeden adayın açıklanmasına özellikle tepki gösterdiklerini ve il yönetimin de ahbap çavuş ilişkisi ile aday belirlendiği yönün de serzenişte bulundular. Başka bir partiden belediye başkan adayı olmuş bir değil birkaç arkadaşım geçen gün iş yerime gelerek  “Arkadaşım ben AK Partiliyim biliyorsun ama bana yapılan bu haksızlıklara bir cevap vermek istiyorum bunu da ilçem de AK Parti adayının yanlış tercih olduğunu göstermek istiyorum ben bu seçimi  kazanarak bunu göstermiş olacağım, yarın seçimi kazandığım da yönetimim  ile birlikte tekrar partime yani AK Partiye geri döneceğim.” diyerek beni şaşırttı buna ideal mi desem bilemedim. Yok en iyisi  buna siz karar verin malum elçiye zeval olmaz.
 
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR