Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

ELDE 'VAR" DÖRT "KOCAMAN" PUAN

ELDE 'VAR" DÖRT "KOCAMAN" PUAN

Geçtiğimiz sezon ligde kalmamızda büyük, hatta en büyük paya sahip olan Sergen YALÇIN dersine çok iyi çalışmış. Güzel analiz yapmış ve takımına bunu çok başarılı bir şekilde aşılayıp oyuna hazırlamış. Özellikle ilk yarı Konyaspor'un yapmak istediği her hamleyi yaptılar, önde basmalar, rakibi sıkıştırmalar ve diğer tüm hamleler Alanya tarafından geldi. İlk yarıda özellikle hakim Alanyaspor oldu...

İkinci yarı ise lehimize değişen Konyaspor hamleleri net skorla maçı kazandırdı desek yanlış olmayacaktır.

Anlamsız bir şekilde günlerdir gündemin tepesinde oturan Galatasaray maçındaki VAR'lı kararla alınan 1 puandan daha kıymetli bir 3 puanı yine VAR yardımıyla aldık. Fakat takıldığım nokta şu; Konyaspor'un kazandığı NET penaltı nasıl olur da VAR odasına taşınır? Ekrana koşup izledikten sonra karar verilir? Ya bu VAR sistemi olmasaydı?

Çıkan kırmızı kart ile oyunu tamamen kontrol altına alan ve yan taraftan gelen hamlelerle de gücünü ortaya koyan Konyaspor izledik. Son dakikalarında 3 - 4 olabilecek pozisyonlar yakalasa dahi iyi oynayan Alanya karşısında güzel skor, güzel puan aldık.

°°°

Ve Aykut KOCAMAN...

İmza gününden bu maç sonuna kadar takıma geldiğini açıkça belli etti. Oyun şekillendirmeleri ve hırslı koşular tamamen Aykut Kocaman imzası taşıyor.

Saha içerisinde Aykut Kocaman taktiğine aykırı demeyelim ama uyumlu olmayan iki isim vardı. Birincisi Uğur diğeri Diagne. Takım hamlelerini sarsan bazı pozisyonlarda sıklıkla o iki ismi gözlemledik. Enteresan olan ise aynı Diagne'nin olumlu kritik hamlelerde bulunmasıydı.

Haftaya tamamıyla oturmuş bir Konyaspor izleyeceğiz.

Takıma renk geldiği bariz belli.

İyi bir Konyaspor var artık.

°°°

Son olarak Alanyaspor taraftarından söz etmek istiyorum.
Yok, öyle ettikleri küfürlerden falan bahsetmeyeceğim. 2-0 kaybettikleri bir maçta maç sonunda takımlarını yanlarına çağırıp alkışlamaları çok hoşuma gitti. Konyaspor karşısında bu skor onlar için de iyiydi anlaşılan...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR