Elektirk kesintisi hayatı felç etti

İstanbul genelinde elektrik kesintisi nedeniyle tüm metro ve tramvay ile Marmaray seferleri yapılamıyor
Elektirk kesintisi hayatı felç etti

İstanbul'da elektrik kesintisi, başta ulaşım olmak üzere hayatı olumsuz etkiliyor. 

Kesinti nedeniyle sefer yapılamayan metro ve tramvay duraklarında bulunan yolculara bilet iadesi yapılarak dışarı çıkmaları yönünde uyarıda bulunuldu. Yolcuların bir kısmı duraklarda bekleyişini sürdürürken, bazı duraklarda yoğunluk oluştu. Seferlerin yapılamadığı Marmaray'ın Yenikapı durağı da yolcuların girişine kapatıldı. 

Yenikapı - Hacıosman metro hattının Taksim Meydanı'na çıkan durağı tamamen boşaltıldı. Durağın kepenkleri indirilirken, buradaki engelli asansöründe bir vatandaş mahsur kaldı. Görevliler, vatandaşı kısa sürede dışarı çıkardı.

Metroya binmek için gelen vatandaşlar alternatif ulaşım araçlarına yönlendirilirken, turistlere de durum hakkında bilgilendirme yapılıyor. 

- Trafik ışıkları yanmadı

Elektrik kesintisi nedeniyle ana arter ve ara sokaklardaki trafik ışıkları çalışmıyor. Ulaşımın aksamaması için yoğun çaba gösteren trafik ekipleri, ana arterlerde trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda aksayan trafik akışını düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi, elektrik kesintisi nedeniyle trafik ışıklarında yaşanan aksaklıklara karşı, sürücü ve yayaları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

- Asansörde mahsur kalanları itfaiye kurtardı

İtfaiye ekiplerine de binalardaki asansörlerde kesinti nedeniyle mahsur kalan vatandaşlardan çok sayıda ihbar geldi. Söz konusu adreslere giden ekipler, kısa sürede vatandaşları bulundukları yerden kurtardı