Elif Öz için uygun ilik bulundu

Afyonkarahisar'da geçen ay ilik nakli kampanyası başlatılan 10 yaşındaki lösemi hastası Elif Öz'e uygun donör bulundu.
Elif Öz için uygun ilik bulundu

Afyonkarahisar'da geçen ay ilik nakli kampanyası başlatılan 10 yaşındaki lösemi hastası Elif Öz'e uygun donör bulundu.

Elif Öz'ün Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde işçi olarak çalışan babası Ramazan Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi.

Kızını 61 gün önce hastaneye yatırdıklarını belirten Öz, "61 gündür gitmemiz problem, gelmemiz problem. Çocuk hastanede psikolojik olarak yıkıldı. Onu ayakta tutmanın mücadelesi verdik hep. En büyük mücadeleyi de eşim verdi." diye konuştu.

Öz, kızında hastalığın halsizlik şikayetiyle baş gösterdiğini, ilerleyen dönemlerde ayaklarının üzerine basamaz hale geldiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"İştahsızlık oldu. Önce Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesine gittik, daha sonra hastanın acil şekilde Eskişehir, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi ilerdeki donanımlı hastanelere sevk edilmesi söylendi. Biz de yakın olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini tercih ettik. Eskişehir'de lösemi teşhisi koyuldu. 1,5 ay önce bize ilik naklinin olacağını söylediler. Benim çocuğumdan, eşimden ve benden ilik örneği ve kan örneği aldılar. Bunlarda yarı uyumlu çıktı, tam uymadı. Ondan dolayı biz de 'Umut ol' adlı kampanya başlattık. Sosyal medya aracılığıyla çok sayıda ilik örneği topladık."

Güzel haberin bugün geldiğini anlatan Öz, "İlik bulunduğu yönündeki haberi aldığımda hissettiğim duygu anlatılmaz yaşanır. Çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

Kızının 1,5 ay daha Eskişehir'deki hastanede nakile hazırlanacağını belirten Öz, şu değerlendirmede bulundu:

"Daha sonra Antalya'ya sevkedecekler ve orada nakil işlemimiz olacak. Elifle aynı yaştaki çocuklar için veya daha büyük çocuklar için sosyal medyada da yazmıştım. Herkes çocuğunun kıymetini bilsin. Her konuda ceza verirken otursun tekrar düşünsün. Ben, 'Bize donör bulundu, tamam benim işim bitti' demeyeceğim. Bunun sürekli arkasında olacağım ve kampanyaları devam ettireceğim. Kampanya kapsamında topladığımız donörler iki kişiye daha umut oldu. Bu hastalığı bir şekilde Afyonkarahisar'da yenmeyi planlıyorum."

Elif Öz'e uygun donör bulunabilmesi için geçen ay sosyal medya üzerinden ilik nakli kampanyası başlatılmış, bazı kurum ve kuruluşların da desteklediği kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti.