Elitaş'tan HDP'li vekillere sert tepki

Elitaş'tan HDP'li vekillere sert tepki

Ekonomi Bakanı Elitaş, dokunulmazlık dosyalarına ilişkin, "Bir milletvekili, terör örgütünün açtığı çukurlarda, bodrumlarda teröristlere silah taşır mı, o milletvekilliği yapamaz. Ya milletvekilliğini bırakacak, teröristlik yapacak ya da teröristliği bırakarak milletvekilliği yapacak." dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Van'da cuma namazının ardından, AK Parti İl Başkanlığı ziyaret etti. Bakan Elitaş, burada yaptığı konuşmada, Van'ın hak etmediği yerde bulunduğunu belirterek, bu duruma üzüldüğünü ifade etti.

Terör örgütü PKK'nın terör estirerek bölgenin gelişmesini, büyümesini engellediğini vurgulayan Elitaş, "Terör örgütü insanların iş bulmasını engelleyerek, sefalet içinde yaşamaya mahkum ederek, maalesef insanları korkutuyor. Sermaye kuş gibidir. En küçük rahatsızlık hissettiğinde kaçar gider. Van'da genç işsiz, başka illere göç varsa, ilimizde insanlar ticaret yapmaya cesaret edemiyorsa ve bunun nedeni terör örgütüyse, insanların hep birlikte buna 'dur' demesi gerekir. 3-5 çapulcunun buranın gelişmesini engellemesine biz fırsat vermemeliyiz. Devlet olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Sizlerinde terör örgütünün yapacağı eylemleri, insanları göç etmeye zorlama gayretlerini engellemek için ne yapılması gerekiyorsa yapması gerekiyor." diye konuştu.

"Sen bu milletin alın teriyle biriktirdiği kaynaklardan maaş alacaksın ama bu millete silah sıkan terör örgütüne destek olacaksın"

Ekonomi Bakanı Elitaş, TBMM'de dokunulmazlıklar konusunun görüşüldüğünü anımsatarak, HDP'li milletvekillerinin 2 günden bu yana terör estirdiğini belirtti.

HDP'li milletvekillerinin 6 ay önce fezlekelerle ilgili, "Hadi bizim yargılanmamızın önünü açın" dediğini şimdi ise anayasa değişikliğinin gündeme gelmesiyle korkmaya başladığını ifade eden Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM konuşma yeridir, orada izin verilmeyecek tek şey terördür. Milletin temsilcileri, Meclis'te terör estiren, PKK terör örgütünün temsilcisi gibi çalışan milletvekillerinin teröristliğine fırsat vermeyecektir. Bu ülkede zamanında büyük hatalar yapıldı. Bu hatalar AK Parti iktidarı döneminde ortaya çıkarıldı ve bitirildi. Senin dosyanda korkacak bir şeyin yoksa yargılanmaktan neden korkuyorsun. Bir milletvekili, terör örgütünün açtığı çukurlarda, bodrumlarda teröristlere silah taşır mı, o milletvekilliği yapamaz. Ya milletvekilliğini bırakacak, teröristlik yapacak ya da teröristliği bırakarak, milletvekilliği yapacak. Milletvekili terörist gibi davranamaz. Sen geleceksin bu milletin alın teriyle biriktirdiği kaynaklardan maaş alacaksın ama bu millete silah sıkacaksın, millete silah sıkan terör örgütüne destek olacaksın. İkisi bir arada olmaz. Demokrasi konuşma rejimidir. O kürsüden hakaret dışında her şeyi söyleyebilirsiniz. Terörü teşvik etmek dışında her şeyi söyleyebilirsiniz. Bu arkadaşların bir kısmı geçmişteki alışkanlıklarını devam ettirerek kendilerini, hala zorbalıkla bir yere ulaşacaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Biz kararlı şekilde terörün üzerine giderek hedeflerimize ulaşacağız."