Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

ELKART’A İNDİRİM GELİR Mİ?

ELKART’A İNDİRİM GELİR Mİ?

 
Son günlerde İstanbul’un yeni gündemlerinden birisi Akbil indirimi biliyorsunuz. Ekrem İmamoğlu seçim vaatlerinin içine bu konuyu almış ve başkan olursa Akbil ücretini 50 TL’ye düşüreceğini söylemişti.
 
Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 3. oturumunda AK Parti Grubu adına söz alan Ahmet Hamdi Gürbüz, İmamoğlu'nun vaadini hatırlatarak, “Sayın Başkan öğrencilere uygulanan 85 TL ücreti 50 TL’ye indireceğinizi söylemiştiniz. İstanbul halkına verdiğiniz sözü tutacaksınız, biz de bunun takipçisi olacağız. Biz AK Parti Grubu olarak teklifi önümüzdeki mayıs meclisinde 40 TL olarak bu meclise getireceğimizi ifade etmek isterim. Hadi yapın da görelim” dedi.
 
Tabi bu rekabet Akbil kullanan İstanbulluların işine yarayacak. Bir şekilde indirime gidilirse halk açısından büyük bir fayda sağlanacak.
 
Eğer ki 50 TL olursa da göreceğiz ki demek ki olabiliyormuş.
 
Bizim de küçük ama dikkate değer sıkıntılarımızdan birisi bu Konyalılar olarak. Malum Konya büyük şehir... Ben kendi adıma konuşmam gerekirse, her gün iş yerime gelirken iki toplu taşıma aracı değiştiriyorum.
 
Yani mecburen Elkart’ıma abonman yapmam gerekiyor. Aynı şekilde üniversiteye giden öğrencilerde bu konudan muzdaripler… Öğrencinin cebinden her ay 90 TL, sivil halkın cebinden ise 120 TL abonman parası çıkıyor. Bazı kesimler için fazla görülmese de bizim gibi insanlar için önemli bir rakam…
 
Selçuklu’da ailesi ile kalıp, Necmettin Erbakan Köyceğiz Kampüsü’ne giden tanıdıklarım var. Her gün adeta bir şehirden bir şehre gidiyor gibiler. Hal böyle olunca hem öğrenciye hem de asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan insanlara bu yol masrafı epey bir külfet oluyor.
 
Başkan Uğur İbrahim Altay’ın geçenlerde yaptığı bir paylaşım dikkatimi çekmişti.
 
Ramazan ayına girerken yeni kararlar aldığını söyleyen Uğur Başkan, Her sene sanatçılara milyarlar harcanan Rahmet Akşamları etkinliklerini ve mahalle iftar programlarını bu yıl yapmayacaklarını dile getirdi. Burada harcayacakları enerjiyi sosyal yardımlaşmaya ayıracaklarını da söyledi. Çok yerinde ve güzel bir karar. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum.
 
Bu paylaşımla da gördüm ki aslında Başkan’da tasarruf ve az harcamadan yana.
 
Ben İstanbul’dan sonra Uğur Başkan’ın da bu konu ile ilgilenmesini istiyorum.
 
Bu tasarruftan artan girdi ile halkın derdine bir merhem sürerse Ramazan ayının bereketi tüm Konya’ya yayılmış olur.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR