Elon Musk, X platformunda büyük değişiklikler yapmayı henüz bitirmedi

Platformun sahibi ve baş teknik sorumlusu Elon Musk, eskiden Twitter olarak bilinen hizmetin X’te, kullanıcı engelleme seçeneğini ortadan kaldırıyor. Daha önce özelliği kaldırma arzusunun sinyallerini veren Musk, diğer kullanıcıları susturmak yerine engellemenin “mantıksız” olduğunu öne sürdü. Sessiz seçeneği yine kullanılabilir olacak.
Elon Musk, X platformunda büyük değişiklikler yapmayı henüz bitirmedi

Birçok kişi tacizden korunmak için engelleme özelliğini kullanıyor. Uzun zamandır platformun önemli bir güvenlik özelliği olan engellemek iyi bir seçeneği olmuştu. Bu özelliği ortadan kaldırmak, kullanıcıların belki de beslemelerinde ve bildirimlerinde uğraşmak istemedikleri daha fazla nefret dolu içerik görmelerine kapı açacak.

Ayrıca, bazı kullanıcılar görmek istemedikleri reklamcıları ve markaları engellemek istiyor, Ancak bunu artık yapamayacak olması pek iyi olmayacak.
İlkbaharda X, platformun birçok üçüncü taraf uygulamasını bozan ücretsiz API’sini kapattı. Oysa sadece bir yıl önce, Twitter, insanlara platformdaki tacizi azaltmak için kullanmaları için üçüncü taraf uygulamaları önermeye başlamıştı.

Bu araçlardan biri olan Block Party, API değişikliklerinin ardından Twitter’dan ayrıldı. X pek ilgi görmese de Musk yine de platform üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Twitter’ı devraldığından beri hiçbir şey yolunda gitmedi ancak X için durum değişebilir.

Etiketler :