Elon Musk X'in reklam gelirlerini Gazze ve İsrail'deki hastanelere bağışlayacak

Elon Musk, sahip olduğu sosyal medya platformu X'in, Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirlerini Gazze'deki Kızılhaç/Ay'a ve İsrail'deki hastanelere bağışlayacağını duyurdu. Musk, geride kalan gün, "reklam verenleri platformdan uzaklaştırmak ve X şirketini yok etmek" amacıyla yayımladığı son rapor nedeniyle Media Matters for America isimli sivil toplum kuruluşuna (STK) dava açmıştı.
Elon Musk X'in reklam gelirlerini Gazze ve İsrail'deki hastanelere bağışlayacak

ABD'de faaliyet gösteren Media Matters isimli sivil toplum kuruluşu, X platformunda reklamların yanına ‘antisemitik’ içerikler konularak nefret dolu içerikler oluşturduğunu savunduğu bir raporu Cuma günü yayınlamıştı. Rapor sonrasında suçlamaları kabul etmeyen Musk, haberlerin sahte olduğunu vurgulayarak Media Matters’a dava açtı.

Elon Musk X'in reklam gelirlerini Gazze'deki Kızılhaç/Ay'a bağışlayacak

Yaşananlar sonrasında Musk, sahip olduğu sosyal medya platformu X'in, Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirlerini Gazze'deki Kızılhaç/Ay'a ve İsrail'deki hastanelere bağışlayacağını duyurdu.

Beyaz Saray dahi Musk'ı hedef aldı

Musk, bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor" paylaşımına "Gerçekleri söyledin" şeklinde cevap vermişti.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Musk, "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçlanmıştı.

Musk, kendisini antisemitik ilan eden gazete ve televizyonlara tepki göstermiş, "Geçtiğimiz hafta medyada benim antisemitik olduğumu iddia eden yüzlerce sahte haber çıktı. Hiçbir şey gerçeklerden bu kadar uzak olamaz. İnsanlık için en iyisini, herkes için müreffeh ve heyecan verici bir gelecek diliyorum" demişti.

Kaynak:YENİ ŞAFAK

Etiketler :