Emeklilere 4 bin lira müjdesi

30 yılın üzerinde çalışması olan memur emeklisinin gözü çıkacak yasada.
Emeklilere 4 bin lira müjdesi

Düzenleme Haziranda Meclis'e gelip alt komisyondan geçti. Ancak Genel Kurul'a bir türlü gelemedi. Peki yasa ne zaman çıkacak, kim nasıl ve ne kadar ikramiye alacak? Darbe girişimi sonrası O HAL kararının alınması, af düzenlemesinin öne çekilmesi, yatırım ve teşviklerle ilgili düzenlemeler Meclis'teki yoğunluğu artırınca 100 binlerce memuremeklisinin beklediği düzenleme ötelendi.

Derece, kademe önemli Yetkililerden alman bilgiye göre; yasal düzenlemenin en geç önümüzdeki ay çıkması bekleniyor. Tasarının yasalaşmasıyla 30 yıldan fazla hizmet süresi olmasına rağmen 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi alanlara, ekstra ödeme yapılacak. 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için tekrar ikramiye hesaplanacak. Ödenecek tutar, her memur emeklisi için farklı olacak. Emekli olunan zaman, derece ve kademe tazminatı belirlemede etkili olacak. 

İkramiye tutarı, en yüksek derece ve maaştan emekli olan bir memur için yıllık 4 bin lirayı bulacak. 

Verilecek tutar, kişinin emekli olduğu tarihte geçerli olan gösterge katsayısına göre hesaplanacak ve emeldi olunan tarihten bugüne kadar faiz işletilmeyecek!

Bu konu kafalarda soru işareti yaratıyor. 

Çünkü 2000 yılından önce emekli olanların çok düşük (200-300 lira gibi) tutarlarda ikramiye alması gündeme gelecek. Halbuki, eksik ikramiye nedeniyle mahkemelere başvuran memur emeklileri SGK'dan 15-20 bin lira arasında ikramiye aldı.