Emekliye 3 maaş avans masada

Maaşın 3 katına kadar avans hazırlığı, emeklileri heyecanlandırdı. Çalışma ve Maliye Bakanlıkları konuyu masaya yatırdı. Kısa sürede taslak haline getirilmesi bekleniyor.
Emekliye 3 maaş avans masada


Emeklilere faizsiz kredi için çalışmalar sürerken; şimdi de 'avans' formülü gündeme geldi. İsteyen emeklilere avans verilmesi ve faizsiz olarak taksitle maaşından kesilmesi gündemde. Bu konuda başlatılan çalışma emeklileri sevindirdi. Edinilen bilgiye göre; konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), avansın getireceği maliyeti değerlendiriyor. Düzenlemenin kısa sürede taslak haline getirilmesi ve Meclis'e taşınması bekleniyor.
 
MASRAFSIZ PARA
Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK avans verecek. Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşın 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı bin 500 lira olan bir emekli, 4 bin 500 lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Takvim'in haberine göre, emekliler, özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları nakit sıkıntısını avans sistemiyle atlatacak. Parayı faizsiz olarak küçük taksitlerle geri ödeyecek. Halen bankadan nakit ihtiyacı için kredi kullanan emekli, hem faiz hem de masraf yüküyle karşı karşıya kalıyor...