"Emenike Fenerbahçe tarihinin en büyük hatasıdır"

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de spor gündemini yorumladı
"Emenike Fenerbahçe tarihinin en büyük hatasıdır"

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan Spor Saati programının yorumcusu Fatih Altaylı gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Altaylı'nın açıklamaları:

"Ben spor yorumculuğuna döndükten sonra kıyamet koptu. Tweet atanlar, mail atanlar oldu. Baktığın zaman sporda veriler çok açık. Derbinin golsüz berabere gideceği, tatsız - tuzsuz geçeceği belliydi. Pozisyon olmayacağını bile söylemiştim. Digiturk sayesinde futbolun rezaleti ortaya çıkıyor. Avrupa'daki maçlara baktığımız zaman her şey ortaya çıkıyor."

"Fenerbahçe'nin yarıştan zaten kopmamıştı, kalitesiyle zaten her zaman yarışında oldu."

"EMENİKE FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK HATASIDIR"
"Fenerbahçe Emenike'yi transfer ederek hayatının en büyük hatasını yaptı. Böyle bir şaibeli futbolcu Fenerbahçe forma giymemeliydi. Karabükspor formasıyla Fenerbahçe'ye karşı forma giyme diye FETÖ mü söyledi? Dediyse bile neden çıkmadı sahaya? Emenike ahlaki açıdan sorgulanabilecek bir futbolcu. Fenerbahçe böyle futbolculara prim vermemeli. Emenike'nin duruşu tavrı haliyle Fenerbahçe'nin futbolcusu olmadığını gösteriyor."

"FENERBAHÇE'YE HİÇ GELMEMELİYDİ"
"Emenike Fenerbahçe'ye hiç gelmemeliydi. Advocaat'ı tebrik ediyorum, böyle bir futbolcuyu Fenerbahçe'den yavaş yavaş uzaklaştırdığı için. Advocaat'ın yaptığı doğrudur. Emenike Fenerbahçe'den ne kadar çabuk giderse Fenerbahçe için o kadar iyidir. Advocaat'tan beklentim Fernandao'yu bir an önce forma sokmasıdır.

"ŞENOL GÜNEŞ LAF OLSUN DİYE KONUŞUYOR"
"Şenol Güneş haftaya 8. günü eklemek istiyor. Türkiye Kupası, lig ve Avrupa maçlarını ortaya koyduğunda zaten gün kalmıyor. Şenol Güneş laf olsun diye konuşuyor. Şenol Güneş'i mutlu etmek için iki bin yıllık takvimi değiştirmek, perşembe ertesi gibi haftayı sekiz güne çıkaracak formülasyon lazım. Maç cuma günü oynansa neden cumartesi oynamadık diyecek?" ifadelerini kullandı.

"6222 NEDEN UYGULANMIYOR"
"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu, Türk spor ortamını aşırı derecede geriyorlar. 6222 sayılı yasanın neden uygulanmadığını merak ediyorum. Şike tamam kumpastı da bu sözleriniz ne?"

"GÖKHAN GÖNÜL'E YAPILANLAR AYIPTIR"
"Gökhan Gönül 9 sene Fenerbahçe'ye hizmet etmiş ve anlaşamayarak gitmiş. Fazla para alıp gittiği için küfür edemezsin. Gökhan'a yapılanlar ayıptır. Geleceğini düşünerek daha iyi teklife gidecek. Bunlar profesyonel futbolcular... Taraftar, yönetici değiller. Dolar sallamak ne demek? Siz kimsiniz kardeşim. Bu çocuk sakatlansa, parasız kalsa siz mi bakacaksınız? Yarının ne getireceği belli mi?"

"DERBİDE KARAKTERİ OLMAYAN BİR HAKEM VARDI"
"Hüseyin Göçek derbide nasıl olduğunun cevabını verdi. Yönetimiyle ilgili olarak karakteri olmayan bir hakem vardı. Volkan Şen'in hakemleri bir dövmediği kalıyor. Başkan bir oyuncu olsa bu zamana kadar 4 tane kırmızı kart görürdü. Herkes hakemin kendi lehine hatasını görmemeye çalışıyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun "Hüseyin Göçek derbi hakemi değildir" açıklaması var. Hakemlerimiz kötü, futbolumuz da iyi değil zaten."

"TÜRK HAKEMLİĞİNİN KATLİNİN SEBEBİ ERMAN TOROĞLU'DUR"
"Bu kadar program yapılıyorsa hakemlerimizin böyle olması normal. Türk hakemliğinin katlinin sebebi Erman Toroğlu'dur. Yıllarca yayıncı kuruluşta "Hakemleri yavaş göster, alttan göster, üstten göster, arkadan göster diyerek hakemleri manyak ettiler. Bu ihaleyi yapanlar, bu programları yapamazlar diye şart konulsun istedim. İngiltere'de böyle bir şey var mı? Erman Toroğlu bundan popüler olup da mangırı götürmeye başladığı zaman küt Ahmet Çakar, küt o, küt bu... Hakemliğinin zirvesinde yorumcu olmak için görevini bırakanlar oldu. Bünyamin Gezer yorumcu olmak için hakemliği bıraktı. Biz de hakem konuşmasak daha iyi olacak."

"DE JONG GALATASARAY'IN TESİSLERİNE GİREMEZ"
"Galatasaray, Kasımpaşa maçında 600 pas yapmış. Bu paslar ne pası? Kaç tanesi Galatasaray'ı pozisyona sokmuş, kaçı yaratıcı, kaçı hücuma kazandırmış. Türkiye liginin en kötü, en ucuz, en utanç verici futbolu Galatasaray'da. De Jong Galatasaray'ın tesislerine giremez. Futbolcu bırakmış, buraya gelmiş, ne yapıyor? Selçuk İnan nerede? Kızamıyorum da, takımın geneli kötü. Bruma tek başına gitse ne olacak? 4.5 milyon Euro'ya aldığın Serdar Aziz'in golde yaptığı hata ne?

"BRUMA'NIN MANAJERİNE RİCA EDİYORUM, GALATASARAY'DAN GÖTÜRÜN"
"Galatasaray hücum edemiyor, pozisyonu mu var? Bruma'nın golü şans değil mi? Galatasaray kör topal ilerliyor ama nereye kadar? Jan Olde Riekerink'i Türk spor basını yere göğe koyamıyorken biz 'İlkokul öğretmeni' dedik. Şimdi başka bir yerde "Anaokulu öğretmeni" diyorlar. Ne oldu? Riekerink ile bu iş yürümez. Sen kimsin gazetecilere 'papağan gibi soru sormayın' diyorsun? 90'da oyuncu değişikliği yapıyorsun. Bruma'nın menajerine çağrı yapıyorum, bu yönetim, bu teknik direktör kalacaksa, size ne kadar verirlerse versinler gidin. Bu takım berbat bir halde. Bu çocuğa yazık olacak. Arsenal'e falan götürsün, biz de seyredelim."

Habertürk