Emine Erdoğan Çin'de tarihi bölgeleri ziyaret etti

G20 Liderler Zirvesi için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Hangcou şehrinin tarihi bölgelerini gezdi, müzeleri ziyaret etti.
Emine Erdoğan Çin'de tarihi bölgeleri ziyaret etti

G20 Liderler Zirvesi için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Hangcou şehrinin tarihi bölgelerini gezdi, müzeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Çin'in Hangcou şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ve eşi Pıng Liyuan'ın dünya liderleri ve eşleri onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Lider eşleriyle sohbet eden Emine Erdoğan, geçen yıl Antalya'daki G20 Liderler Zirvesinden sonra tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca Emine Erdoğan, Hangcou şehrinin tarihi bölgelerini ve Çin Geleneksel Eczane Müzesi'ni ziyaret etti. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp çalışmalarına ilgisi olduğu bilinen Emine Erdoğan, binlerce yıllık geleneğe sahip Çin tıbbında kullanılan tıbbi bitkiler hakkında müze yetkililerinden bilgi aldı.

Dünyanın en büyük ipek müzesi kabul edilen Çin Ulusal İpek Müzesi'ne de giden Emine Erdoğan, ipek üretiminin ve işlenmesinin tarihi gelişimi hakkında bilgi aldı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde üretilen ipek elbiselerin de yer aldığı koleksiyonları inceledi.

Geleneksel El Sanatları çalışmalarının yapıldığı atölye ve sergi binalarını da ziyaret eden Erdoğan, Çin kültür ve medeniyetinin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla mesleki eğitim veren atölye yöneticilerini tebrik etti.