“Emir gelince teröriste dönüşüyorlar”

Türkiye’nin en büyük düşmanının FETÖ olduğunu ifade eden Gazeteci Yazar Cem Küçük, tehlikenin henüz geçmediğini belirterek her FETÖ mensubu emir geldiği zaman bir teröriste dönüşebildiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.
“Emir gelince teröriste dönüşüyorlar”

Gazeteci Yazar Cem Küçük FETÖ operasyonları Adil Küçük’ün kaçırılması, FETÖ’cü iş adamları ABD’nin Fetullah Gülen’in iade etmesi ve birçok konu hakkında Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu.  Adil Küçük’ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın imamı olduğunu bu yapılanma içerisinde olduğunu herkes tarafından bilindiğini işaret eden Cem Küçük, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bunu ifade ediyor. Bu adam Akıncılar Üssü’nde yakalanıyor. Mahkemeye çıkarılıyor. Birinci hakim bırakıyor. Savcı itiraz ediyor. İkinci bir hakimin önüne çıkarılıyor. O da aynı şeyi söylüyor. Eğer ikinci hakimde aynı şekilde serbest bırakıyorsa zaten bunlarda bu işin içindeler. Nitekim HSYK’da o iki hakim hakkında soruşturma başlattı” dedi.

ADİL KÜÇÜK KAÇIRILMAMALIYDI

FETÖ’nün hücre yapılanması olduğu için bir askerin en fazla kişiyi tanıdığını ifade eden Küçük, “Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaveri Ali Yazıcı sadece Mehmet Dişli ve birkaç askeri tanıdığını söyledi. Ama Adil Küçük hepsini tanıyordu. Yani bu piramit yapıyı ortaya çıkarmak için bu adam ihtiyaç vardı ama göz göre göre bu adam kaçırıldı.  Eğer bu adam sorgulanıp elindeki listeler alınsaydı hem Hava Kuvvetleri hem de TSK’daki bütün FETÖ unsurlarını tek tek tespit edilirdi. 5 bin kişimi, 10 bin kişimi hepsini bilirdik” diye konuştu.

İŞ ADAMLARI ÖNEMLİ BİR AYAK

İş adamlarının FETÖ yapılanmasının en önemli ayaklıklarından biri olduğunu altınız çizen Küçük, “Kayseri’de Boydaklar, Gaziantep’te Nakıpoğlu, İstanbul’da Dumankaya İnşaat gibi birçok isim var. Mustafa Boydak, Hacı Boydak, Memduh Boydak isimleri çok önemliydi. Hacı Boydak bir toplantıda kimin kaçtığını göreceğiz, inlere kim girecek diye konuşma yapılırken ayakta deli gibi alkışlayan para trafiğini gerçekleştiren Hacı Boydak bırakılmıştı. Tekrar tutuklandı. Bunların da itirafları önemli. Bu paraları nereye, kime götürüyorlardı?  Esnaflardan para alan hangi imamlarla bağlantıları vardı?. Bu iş adamları tek başlarına önemli ama birde bunların bağlı olduğu imamlar var. O imamların isimlerini verirlerse para trafiği de ortaya çıkmış olur. Tabi bu diğer büyük illerde Trabzon’da, Erzurum’da Konya’da hepsini açığa çıkarmak lazım. Bu yapıyı çözmek istiyorsak imamlara abilere gitmemiz lazım. Onun içinde bu yapının önemli iş adamı, doktor, savcı, asker, polis gibi unsularını yakalayıp gözaltına almak lazım” şeklinde konuştu.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Yurt dışına kaçan gazeteciler için daha önce uyarılarda bulunduğunu ifade eden Küçük, “Ben geçen sene Ekrem Dumanlı, Mustafa Yeşil, Şerif Ali Tekalan için bunlar kaçacak tedbir alınsın. Pazarlık yapıyorlar kaçacaklar dediğimizde dikkate almadılar. Nitekim bugün Nurullah Albayrak FETÖ’nün en önemli avukatı kilit biriydi. Çok şey çıkardı. Ama bu da kaçtı.  15 Temmuz’dan sonra gazetecilerin çoğu yurt dışına kaçanlar oldu.  Operasyonların televizyon ayağında çok önemli isimler gözaltına alındı. Ama bir liste daha var. Önümüzdeki günlerde onlarda ortaya çıkacak.  Arda Akın Hürriyete çalışıyor. Ercan Gün Fox haberin müdürü. Bu ikisi yüzde 100 FETÖ’cü. Biri 7 Şubat’ın mimarı 17-25 Aralık ve Hrant Dink cinayetinde bütün pis işleri yapan gazeteci görünümlü terör örgütünün elemanları. Bunlarda çalıştığı kurumlar dolayısıyla adli kontrol altında serbest bırakıldı. Bunların bırakılmaması gerekiyor.  Zaman’da çalışınca tutukluyorsun Hürriyet’te Fox’da çalışınca bırakıyorsun. Bu doğru değil. FETÖ’cü olduğu alnında yazıyor. Sorsan inkar edecek ama FETÖ’cü olduğu net” dedi.

HER FETÖ MENSUBU EMİR GELDİĞİ ZAMAN BİR TERÖRİSTTİR

Bu günlerde 80 milyonun ortak düşmanının FETÖ olduğunu vurgulayan Cem küçük, “Türkiye’de PKK, DHKPC, DAEŞ’de var ama en büyük tehdit şu an FETÖ.  80 milyonun ortak düşmanı FETÖ. Buna karşı daha net bir iş birliği yapmak lazım. Tehlike daha tam geçmiş değil. Devletin içerisinde örgütlene bir yapı var. Bunlar asker içerisinde darbe yapabilir dediğimizde ciddiye alınmadı. Bakın yaptılar. Bunların hiç birisine acımamak lazım. Daha sert tedbirlerle gidilmesi gerekiyor. Bazen kurunun yanında yaş da yanıyor. Ama bu yapıya göz yumanlarda hatalı.  Unutulmasın her FETÖ mensubu emir geldiği zaman bir teröristtir. Hemen harekete geçer kendini patlatır. Çünkü cennete gideceği hayaliyle yaşıyor. Bu inancı var. Devletimiz OHAL içerisinde bunları kökünü çok güçlü şekilde kazıyacaktır.  Arada FETÖ’cüler kalır ama çok fazla nefes alacaklarını düşünmüyorum. Bakanların, siyasilerin bu yapının temizlenmesi için çok daha aktif hareket etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

GENELGEYE HERKES UYACAKTIR

Ak Parti’de 15 Temmuz’a kadar gerekli mücadele yapılmadığını belirten Küçük, “ Bazı FETÖ’cü iş adamlarının binalarında komik fiyatlarla AK Parti il ve ilçe binaları vardı. Böyle bir ekonomik bağ vardı. Veya insanların belli bir hukuku vardı. Böyle bir kollama mevcuttu.  Bu saatten sonra olmaz. Bu genelgeye de herkes uyacaktır” dedi.

DİYANET VE İLAHİYATÇILAR İNSANLARI AYDINLATMALI

Bu yapının binlerce insanı kendisinin mehdi olduğuna inandırdığını ve cennet hayaliyle kandırdığını vurgulayan Küçük, “Ama bu konuda herhangi bir ilahiyatçı, diyanet görevlisinin tek bir kitabını bırak doğru dürüst bir söylevi bile yok. Bu saatten sonra herhâlde diyanetçi ve ilahiyatçılarda bu konu hakkında aktif adım atıp bu yapının dini açıdan insanları nasıl kandırdığını tek tek anlatması lazım. Nitekim bazı askerlerin ifadelerine bakıldığında bunu görmek de mümkün. Bu insanların nasıl kandırıldıklarına da bakmak lazım. Bir generali, hakimi, savcıyı böyle bir sapıklığa inandırabiliyorsa bu adamı baya ciddiye almak gerekiyor” şeklinde konuştu.

ABD GÜLEN’İ VEREBİLİR

ABD’nin 15 Temmuz’dan önce Fetullah Güleni vermesi söz konusu olmadığının altını çizen Küçük, “15 Temmuz’un ardından ABD’nin içerisinde birileri ‘galiba bu saldırıların arkasında bu var’ diye söylüyor. Türkiye’nin çok kararlı tutumları var. ABD’de bir soru işareti oluştu. Hemen vermeyebilir. Ya ölüsünü verirler ya da ülkeden gönderirler. Yeni başkanın net bir görüş ortaya çıkacaktır. Ama Hillary Clinton seçilirse işimiz biraz daha zor olabilir. Çünkü Clinton’un bağış kampanyasına bunlar 15 milyon dolar vermiş. En yakın toplantılarında özel localarda bunlar var. Beklemek lazım” diye konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ